IPB

Vítejte ( Přihlášení | Registrace )

60 Stran(y): V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Programuju!, No tyvole!
Hodnocení 5 V
MadOnion
příspěvek 16.11.2007, 18:14
Příspěvek #1


John Fitzgerald Kennedy
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4484
Registrován: 13.02.2005
Bydliště Luka nad Jihlavou / Brno
ID: 5016




Tak pánové IT frajeři, víte co je to delphi? Víte co je to Pascal, ha? Víte? Tak se předveďte...


To s čím jsem nechtěl mít nikdy nic do činění, mi teď dělá minivrásku na čele... Potřeboval bych se připravit na pondělní písemku a tudíž vyřešit jeden příklad, kterej tam v jisté modifikaci bude...

Mám načíst matici m x n, a následně sečíst algebraicky řádky a zvláš? sloupce... Načíst matici v poho umím, ale když si potom hraju s tím sčítáním tak mě to sčítá furt blbě...
Na vlastní oči jsem viděl jak tohle profík dá za 3minuty, neobětuje se někdo a nepastne to v CODE?

Btw jak mám zapsat do tex?áku? Když nadefinuju textovou proměnnou, nadefinuju cestu k ní, a dám rewrite(t), tak mě to jenom vytvoří ten tex?ák ale nic to tam nezapíše... Wie ist es moglich?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
I-I.e.r.g.o.t.I-...
příspěvek 16.11.2007, 18:57
Příspěvek #2


Truth prevails, and that's why we lose
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 12917
Registrován: 02.03.2005
Bydliště Kdo neměl svého tuku, upadl lichvě v šanc.
ID: 5250




napsal bych ti to v javě :) ale stejně asi blbě, ptž neumim pole polí....


--------------------
Vzestup zla

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aldaris
příspěvek 16.11.2007, 19:04
Příspěvek #3


"Jo a ještě jsem chtěl ..."


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 583
Registrován: 03.10.2004
Bydliště Pardubice/Praha
ID: 2934




Mno, nejsem zadnej odbornik na Delphi nebo Pascal, ale myslim ze prikaz rewrite jen vytvori soubor, na ukladani je pak writeln. Jinak by pomohlo kdybys sem hodil zdrojak, co mas zatim napsano, pak by se jen hledaly chyby :)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sakrblé
příspěvek 16.11.2007, 19:22
Příspěvek #4


consequences will never be the same
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4751
Registrován: 29.12.2005
Bydliště Brno
ID: 10315




akorat naplnit pole m*n a pak to nechapu ten ukol, jako jak scitat
jinak napsat to nebude problem jen rekni poradne to zadani a pak to tady mas do 5 max 10 minut


--------------------
"no ja kdyz cumel na nejaky ty kradeny fotky z libka a videl co jsou ty maly kurvicky schopny nafotit, se dneska uz nicemu nedivim"
Conan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sakrblé
příspěvek 16.11.2007, 19:23
Příspěvek #5


consequences will never be the same
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4751
Registrován: 29.12.2005
Bydliště Brno
ID: 10315




QUOTE(Aldaris @ 16.11.2007, 19:04) *
Mno, nejsem zadnej odbornik na Delphi nebo Pascal, ale myslim ze prikaz rewrite jen vytvori soubor, na ukladani je pak writeln. Jinak by pomohlo kdybys sem hodil zdrojak, co mas zatim napsano, pak by se jen hledaly chyby :)

jo s tim zapisovanim to tak je


jakoze nejak takhle to ma byt:

1 2 3 4 (10)
2 3 4 5 (14)
3 4 5 6 (18)
(6) (9) (12) (15)

?

Příspěvek upravil Sakrblé, 16.11.2007, 19:29.


--------------------
"no ja kdyz cumel na nejaky ty kradeny fotky z libka a videl co jsou ty maly kurvicky schopny nafotit, se dneska uz nicemu nedivim"
Conan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MadOnion
příspěvek 16.11.2007, 19:35
Příspěvek #6


John Fitzgerald Kennedy
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4484
Registrován: 13.02.2005
Bydliště Luka nad Jihlavou / Brno
ID: 5016




Jo dalo by se rict ze je to takhle, ja taky presne nevim jestli secist radky jednotlive nebo secist celkove radky a celkove sloupce, tenhle priklad meli u pisemky tenhle tyden no a pristi tyden je neco podobnyho...
tak dej verzi se sectenim celkovym... ja se s tim nejak poperu


Sem se ted nakrkl jsem sem chtel hodit zdrojak to co mam, jenze pritule ma fakt pokadenej PC kde nefachaj USB, tak sem se chtel napojit na router, ale to zas me nepridelilo IP, ja se na to fakt muzu vyprdet, co to tady maj za net? maj god, no tak sem si postezoval dobry
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Conan
příspěvek 16.11.2007, 19:41
Příspěvek #7


Serve & Protect ! Modelín
Ikona skupiny

Skupina: Moderátor
Příspěvků: 8007
Registrován: 26.01.2004
Bydliště Chrudim
ID: 908




No ja ti maximalne muzu poskytnout kontakt na jednoho borce co ti za mensi poplatek nejaky ty programky vyresi, umi skoro ve vsem...ja to hojne vyuzival :D
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MadOnion
příspěvek 16.11.2007, 19:46
Příspěvek #8


John Fitzgerald Kennedy
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4484
Registrován: 13.02.2005
Bydliště Luka nad Jihlavou / Brno
ID: 5016




To zas nemusí bejt, v seminárním projektu mi chybí jen tisk do souboru a na písemku potřebuju jenom tenhle typovej příklad, pak možná ještě na zápočtovku, pak už budu mít od toho klid.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sakrblé
příspěvek 16.11.2007, 20:01
Příspěvek #9


consequences will never be the same
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4751
Registrován: 29.12.2005
Bydliště Brno
ID: 10315




hotovo


CODE
{
_________________________________

by 'Sakrble'
_________________________________
}

program forMadOnion;

uses crt;

const max=20;

type matice=array[1..max,1..max]of integer;

var pole:matice;
    mMax,nMax:byte;

procedure getMax(var mMax,nMax:byte);
begin
  {nacte nenulove rozmery}

  repeat
   write('Sirka (ne vice jak ',max,'): ');
   readln(nMax);
  until nMax<>0;

  repeat
   write('Vyska (ne vice jak ',max,'): ');
   readln(mMax);
  until mMax<>0;

  clrscr;
end;

procedure fillArray(var pole:matice;mMax,nMax:byte);
var m,n:byte;

begin
   {naplni nahodne pole}
   randomize;
   for m:=1 to mMax do
    for n:=1 to nMax do pole[m,n]:=random(16)
end;

procedure writeArray(pole:matice;mMax,nMax:byte);
var
  m,n:byte;
  x:integer;
begin

  {vypise cely pole a na konci kazdyho radku napise soucet cisel v radku}
    for m:=1 to mMax do
     begin
      x:=0;
      for n:=1 to nMax+1 do begin
                             x:=x+pole[m,n];
                             if n=nMax+1 then write(x:3)
                                         else write(pole[m,n]:3);
                            end;
      writeln;
     end;


  {vypuise radek pod pole se soucty cisel ve sloupcich}
    for n:=1 to nMax do
     begin
      x:=0;
      for m:=1 to mMax do x:=x+pole[m,n];
      write(x:3);
     end;

end;


begin
clrscr;

getMax(mMax,nMax);
fillArray(pole,mMax,nMax);
writeArray(pole,mMax,nMax);

repeat until keypressed;
end.


mno ale trvalo to trochu dyl no

Příspěvek upravil Sakrblé, 02.01.2010, 22:41.


--------------------
"no ja kdyz cumel na nejaky ty kradeny fotky z libka a videl co jsou ty maly kurvicky schopny nafotit, se dneska uz nicemu nedivim"
Conan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MadOnion
příspěvek 16.11.2007, 20:14
Příspěvek #10


John Fitzgerald Kennedy
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4484
Registrován: 13.02.2005
Bydliště Luka nad Jihlavou / Brno
ID: 5016




Díkes, sice procedurama to asi přímo bejt nemusí, ale ten zbytek určo použiju... zítra to implementuju do toho svýho...
Až budu na home workstation...

btw s tím zápisem do texťáku, je to jak? po definování cesty k textaku a zadání rewrite musím dát ještě "writeln(proměnná);" Aby to fachalo?

Příspěvek upravil MadOnion, 16.11.2007, 20:15.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sakrblé
příspěvek 16.11.2007, 20:22
Příspěvek #11


consequences will never be the same
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4751
Registrován: 29.12.2005
Bydliště Brno
ID: 10315




este za tou promenou, musi byt promena toho souboru


--------------------
"no ja kdyz cumel na nejaky ty kradeny fotky z libka a videl co jsou ty maly kurvicky schopny nafotit, se dneska uz nicemu nedivim"
Conan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MadOnion
příspěvek 16.11.2007, 20:29
Příspěvek #12


John Fitzgerald Kennedy
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4484
Registrován: 13.02.2005
Bydliště Luka nad Jihlavou / Brno
ID: 5016




assignfile(t,'c:blabla...');
rewrite(t);
writeln(t,'.txt');
...
vlastní program....


end.


takhle? takhle to nepíše
aha ja to zas zeslonil, nvm v naších dementních příručkách máme jen rewrite...¨

takže mám dát writeln(pole výsledků.....,t)?

Příspěvek upravil MadOnion, 16.11.2007, 20:36.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
I-I.e.r.g.o.t.I-...
příspěvek 16.11.2007, 20:32
Příspěvek #13


Truth prevails, and that's why we lose
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 12917
Registrován: 02.03.2005
Bydliště Kdo neměl svého tuku, upadl lichvě v šanc.
ID: 5250




Když už sme u toho, kdyby jste někdo věděl, jak v JAVĚ udělat textový piškvorky (pole hvězdiček, xka, nuly) hráč proti hráči, byl bych š?asten.


--------------------
Vzestup zla

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sakrblé
příspěvek 16.11.2007, 20:40
Příspěvek #14


consequences will never be the same
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4751
Registrován: 29.12.2005
Bydliště Brno
ID: 10315




QUOTE(MadOnion @ 16.11.2007, 20:29) *
assignfile(t,'c:blabla...');
rewrite(t);
writeln(t,'.txt');
...
vlastní program....
end.
takhle? takhle to nepíše
aha ja to zas zeslonil, nvm v naších dementních příručkách máme jen rewrite...¨

takže mám dát writeln(pole výsledků.....,t)?


writeln('loremipsum',t)

takhle, pokud ne, tak obracene

E: lol, sem slepy, jo tak jak ke konci pises

Příspěvek upravil Sakrblé, 16.11.2007, 20:43.


--------------------
"no ja kdyz cumel na nejaky ty kradeny fotky z libka a videl co jsou ty maly kurvicky schopny nafotit, se dneska uz nicemu nedivim"
Conan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MadOnion
příspěvek 16.11.2007, 20:53
Příspěvek #15


John Fitzgerald Kennedy
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4484
Registrován: 13.02.2005
Bydliště Luka nad Jihlavou / Brno
ID: 5016




pak ten vůl píše ilegal type in writeln statement
Go to the top of the page
 
+Quote Post

60 Stran(y): V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Uživatel(é/ů) pročítá toto téma (1 neregistrovaných a 0 anonymních uživatelů)
0 registrovaní:

 



RSS Lo-Fi verze Dnes je: 24.08.19 - 01:02
Darkness Skin by Danellis. Converted by New Horizon Skins.
Toplist