IPB

Vítejte ( Přihlášení | Registrace )

60 Stran(y): V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Programuju!, No tyvole!
Hodnocení 5 V
Sakrblé
příspěvek 19.11.2007, 17:29
Příspěvek #31


consequences will never be the same
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4751
Registrován: 29.12.2005
Bydliště Brno
ID: 10315




QUOTE(marek_z @ 19.11.2007, 17:18) *
Špatně thumbsdown.gif

Nebude ti to fungovat například, když bude velká na 1 a malá na 59.
1*5-59 = abs(-54) = 54*6 = 324

1) 324 se mi rozhodně nezdá jako menší úhel
2) 324 nemůže být typu byte(byte je 0..255), tak by to vyhodilo error

pravda no, na moznost, ze by se pocitalo pres "celou" sem nepomyslel

CODE
function uhelNaHodinach(velka,mala:integer):integer;
  var helpvar:integer;
  begin
    if velka=12 then velka:=0;
    if mala=60 then mala:=0;
    helpvar:=abs(5*x-y)*6;
    if helpvar>180 then uhelNaHodinach:=360-helpvar
                  else uhelNaHodinach:=helpvar;
  end;


ted uz by to melo jit, este ze te mame :)
ted jak se na to divam, tak premyslim zda to nehodi tajp mišmaš, dam radsi vse na integer

Příspěvek upravil Sakrblé, 19.11.2007, 17:56.


--------------------
"no ja kdyz cumel na nejaky ty kradeny fotky z libka a videl co jsou ty maly kurvicky schopny nafotit, se dneska uz nicemu nedivim"
Conan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marek_z
příspěvek 19.11.2007, 17:41
Příspěvek #32





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 9
Registrován: 19.11.2007
ID: 23247




QUOTE(Sakrblé @ 19.11.2007, 17:29) *
pravda no, na moznost, ze by se pocitalo pres "celou" sem nepomyslel

CODE
function uhelNaHodinach(velka,mala:integer):integer;
  var helpvar:integer;
  begin
    if velka=12 then velka:=0;
    if mala=60 then mala:=0;
    helpvar:=abs(5*x-y)*6;
    if helpvar>180 then uhelNaHodinach:=360-helpvar
                          else uhelNaHodinach:=helpvar;
  end;


ted uz by to melo jit, este ze te mame :)
ted jak se na to divam, tak premyslim zda to nehodi tajp mišmaš, dam radsi vse na integer


Za tu chybu jsem tě zabil, doufám že se nebudeš zlobit innocent.gif

*****************************************************************

Vyřešil bych ten složitější i, jenom bych musel vědět co je to permutace biggrin.gif

Příspěvek upravil marek_z, 19.11.2007, 18:31.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sakrblé
příspěvek 19.11.2007, 17:43
Příspěvek #33


consequences will never be the same
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4751
Registrován: 29.12.2005
Bydliště Brno
ID: 10315




QUOTE(marek_z @ 19.11.2007, 17:41) *
Za tu chybu jsem tě zabil, doufám že se nebudeš zlobit innocent.gif

*****************************************************************

Vyřešil bych ten složitější i, jenom bych musel vědět co je to permutace biggrin.gif

ja to nehraju, jedu jenom na gily, ktery pak posilam dal
jo a s tema permutacema sem an tom podobne


--------------------
"no ja kdyz cumel na nejaky ty kradeny fotky z libka a videl co jsou ty maly kurvicky schopny nafotit, se dneska uz nicemu nedivim"
Conan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 19.11.2007, 17:44
Příspěvek #34


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8883
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




:) Permutace (bez opakování) je, že máš zadanou posloupnost čísel a ty je smíš libovolně prohazovat (laicky řečeno).

http://cs.wikipedia.org/wiki/Permutace

Příspěvek upravil A.l.i.3.n, 19.11.2007, 17:46.


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
coldik
příspěvek 19.11.2007, 17:47
Příspěvek #35





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 7637
Registrován: 16.01.2005
ID: 4565




mno moc se v tom nevyznám a nechapu.. my s PRG začínáme, ale klasciky udeláme uses crt; pak hodime naky var bla bla : integer, real, char dle možnosti
begin
clrscr;

ted všechny ty blbosti a na konci readkey; end.
Tohle mi nejak nedává hlavu ani patu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marek_z
příspěvek 19.11.2007, 17:50
Příspěvek #36





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 9
Registrován: 19.11.2007
ID: 23247




QUOTE(A.l.i.3.n @ 19.11.2007, 17:44) *
:) Permutace (bez opakování) je, že máš zadanou posloupnost čísel a ty je smíš libovolně prohazovat (laicky řečeno).

http://cs.wikipedia.org/wiki/Permutace



Příklad vstupu:
6 1 3 6 2 5 4

Odpovídající správný výstup:
1 3 6 4 2 5

Jestli dobře chápu co jsi napsal, tak by byl i správný výstup třeba 1 2 6 4 3 5?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 19.11.2007, 17:52
Příspěvek #37


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8883
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




QUOTE(marek_z @ 19.11.2007, 17:50) *
Příklad vstupu:
6 1 3 6 2 5 4

Odpovídající správný výstup:
1 3 6 4 2 5

Jestli dobře chápu co jsi napsal, tak by byl i správný výstup třeba 1 2 6 4 3 5?

Nebyl, protože 1 2 6 4 3 5 je menší než 1 3 6 2 5 4 ale permutace to je, to jo.


Btw: Mě bohatě bude stačit, když někdo najdete vstup, pro který muj program vyhodí špatný výstup, algoritmus už opravim sám (doufám :))

Příspěvek upravil A.l.i.3.n, 19.11.2007, 17:53.


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marek_z
příspěvek 19.11.2007, 17:55
Příspěvek #38





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 9
Registrován: 19.11.2007
ID: 23247




QUOTE(A.l.i.3.n @ 19.11.2007, 17:52) *
Nebyl, protože 1 2 6 4 3 5 je menší než 1 3 6 2 5 4 ale permutace to je, to jo.
Btw: Mě bohatě bude stačit, když někdo najdete vstup, pro který muj program vyhodí špatný výstup, algoritmus už opravim sám (doufám :))


a co třeba 1 2 6 3 4 5:)
1 2 6 3 4 5 je menší než 1 2 6 4 3 5, tak to splňuje ne?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sakrblé
příspěvek 19.11.2007, 17:56
Příspěvek #39


consequences will never be the same
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4751
Registrován: 29.12.2005
Bydliště Brno
ID: 10315




QUOTE(coldik @ 19.11.2007, 17:47) *
mno moc se v tom nevyznám a nechapu.. my s PRG začínáme, ale klasciky udeláme uses crt; pak hodime naky var bla bla : integer, real, char dle možnosti
begin
clrscr;

ted všechny ty blbosti a na konci readkey; end.
Tohle mi nejak nedává hlavu ani patu.

nemam rad teorii, napisu ti to cely a doufam ze to pochopis

CODE
program Zjisteni_uhlu;

uses crt;

var velka, mala:integer

{ted je ta funkce}
function uhelNaHodinach(velka,mala:integer):integer;
  var helpvar:integer;
  begin
    if velka=12 then velka:=0;
    if mala=60 then mala:=0;
    helpvar:=abs(5*x-y)*6;
    if helpvar>180 then uhelNaHodinach:=360-helpvar
                          else uhelNaHodinach:=helpvar;
  end;

begin
readln(mala);
readln(velka);

writeln(uhelNaHodinach(velka,mala)); {ted zavolas tu funkci s parametry mala a velka a vypises ji}

repeat until keypressed; {nebo readkey;}
end.


--------------------
"no ja kdyz cumel na nejaky ty kradeny fotky z libka a videl co jsou ty maly kurvicky schopny nafotit, se dneska uz nicemu nedivim"
Conan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 19.11.2007, 17:57
Příspěvek #40


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8883
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




QUOTE(marek_z @ 19.11.2007, 17:55) *
a co třeba 1 2 6 3 4 5:)
1 2 6 3 4 5 je menší než 1 2 6 4 3 5, tak to splňuje ne?

Teď nevim co je vstup a co výstup ... musí to být nejmenší větší permutace, žádná jiná.


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sakrblé
příspěvek 19.11.2007, 18:00
Příspěvek #41


consequences will never be the same
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 4751
Registrován: 29.12.2005
Bydliště Brno
ID: 10315




omg, uz je tu Aldaris, bude nalet na blby


--------------------
"no ja kdyz cumel na nejaky ty kradeny fotky z libka a videl co jsou ty maly kurvicky schopny nafotit, se dneska uz nicemu nedivim"
Conan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 19.11.2007, 18:01
Příspěvek #42


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8883
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




Tak už jsem to asi našel, ale můžete to řešit jako cvičení :))


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marek_z
příspěvek 19.11.2007, 18:01
Příspěvek #43





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 9
Registrován: 19.11.2007
ID: 23247




QUOTE(A.l.i.3.n @ 19.11.2007, 17:57) *
Teď nevim co je vstup a co výstup ... musí to být nejmenší větší permutace, žádná jiná.


Příklad vstupu:
6 1 3 6 2 5 4

Odpovídající správný výstup:
1 3 6 4 2 5

Permutací je taky:
1 2 3 4 5 6
1 2 3 4 5 6 je menší než 1 3 6 4 2 5 tak to splňuje, je to tak?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 19.11.2007, 18:04
Příspěvek #44


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8883
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




QUOTE(marek_z @ 19.11.2007, 18:01) *
Příklad vstupu:
6 1 3 6 2 5 4

Odpovídající správný výstup:
1 3 6 4 2 5

Permutací je taky:
1 2 3 4 5 6
1 2 3 4 5 6 je menší než 1 3 6 4 2 5 tak to splňuje, je to tak?

Permutací je libovolná kombinace těchle čísel s tim, že jich musí být celkem 6 a každé tam může být jen tolikrát, kolikrát je na vstupu. Ale v zadání mam najít první větší než je vstup, kdežto 1 2 3 4 5 6 je menší než 1 3 6 4 2 5 takže i když je to permutace, tak nesplňuje zadání úkolu.


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marek_z
příspěvek 19.11.2007, 18:10
Příspěvek #45





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 9
Registrován: 19.11.2007
ID: 23247




QUOTE(A.l.i.3.n @ 19.11.2007, 18:04) *
Permutací je libovolná kombinace těchle čísel s tim, že jich musí být celkem 6 a každé tam může být jen tolikrát, kolikrát je na vstupu. Ale v zadání mam najít první větší než je vstup, kdežto 1 2 3 4 5 6 je menší než 1 3 6 4 2 5 takže i když je to permutace, tak nesplňuje zadání úkolu.


První větší permutací matice 6 1 3 6 2 5 4 je matice 1 3 6 2 4 5 - je to permutací a je první větší než vzstup. Tak tohle by měl být spíš správný výsledek ne?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

60 Stran(y): V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Uživatel(é/ů) pročítá toto téma (1 neregistrovaných a 0 anonymních uživatelů)
0 registrovaní:

 



RSS Lo-Fi verze Dnes je: 22.11.19 - 16:09
Darkness Skin by Danellis. Converted by New Horizon Skins.
Toplist