IPB

Vítejte ( Přihlášení | Registrace )

3 Stran(y): V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> ŠupexovY problémy
Šupex
příspěvek 01.10.2013, 12:06
Příspěvek #16


Geekoviny. Ty jsou moje, i když jim vůbec nerozumím.


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 11608
Registrován: 06.03.2006
Bydliště Ostrava
ID: 13513




Tak paměti jsem nakonec pořešil a teď bych potřeboval pomoct s jinou věcí.

Jaký vybrat SSD disk? To je věc, která mě minula úplně. Nevím na jaké parametry koukat. Jenom vím, že to je must have a navíc mám dojem, že mi můj systémový disk odchází do křemíkového nebe.

Velikostně a cenově bych se rád vešel do kategorie těhdle disků http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=15L14007H2AN35B
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slamb
příspěvek 01.10.2013, 12:27
Příspěvek #17


hřbitovní support
Ikona skupiny

Skupina: GP Support
Příspěvků: 6426
Registrován: 20.02.2005
Bydliště Praha
ID: 5109




s SSDčkama je to snadný, je to úplně jedno, hlavně že tam nějaký bude (pokud de o cenu)...
pokud de o sympatie, tak já bych asi dál setrval u corsairu a řadiče od LSI, možná bych teoreticky uvažoval o samsungu...
když sem někdy před rokem upgradoval z vertex 2 od ocz na force gt od corsairu (SATA 3 Gb/s -> SATA 6 Gb/s), žádnýho rozdílu sem si při běžný nenáročný práci nevšimnul... a kdybych tam teď měl jakýkoliv jiný, pochybuju, že bych nějakej rozdíl postřehnul biggrin.gif
(tehdy sem jenom potřeboval nějaký starý SSD pro komp se starym rozhraním SATA, jinak bych na původním jel asi ještě dneska)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Šupex
příspěvek 01.10.2013, 16:51
Příspěvek #18


Geekoviny. Ty jsou moje, i když jim vůbec nerozumím.


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 11608
Registrován: 06.03.2006
Bydliště Ostrava
ID: 13513




Právě vím, že se u ssd řešily hlavně ty řadiče a něco s TRIMem, ale ten je předpokládám už dneska vyřešený a v těch řadičích nemám přehled vůbec.

Nutně nepotřebuju a nechcu koupit to nejlevnější, co je na trhu. Komp upgradeuju jednou za 4 roky, takže potřebuju, abych s tím, pokud možno, ty 4 roky neměl problém. Samozřejmě je mi jasné, že posrat se to může dycky, ale věřím, že i v SSD jsou firmy a modely, které jsou jakože ty nejvíc. No a takový nějaký bych potřeboval navrhnout.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sub-Zero
příspěvek 01.10.2013, 18:09
Příspěvek #19


Qui ventum seminat, turbinem metet!
Ikona skupiny

Skupina: CoD2 head admin
Příspěvků: 5496
Registrován: 14.08.2006
ID: 16943




Intel, a možná nejen ten, má na některé modely záruku 5 let. Já mmj. i SSD dost řešil před několika měsíci, nakonec i kvůli té záruce a recenzím jsem koupil tenhle - http://www.czc.cz/intel-ssd-520-120gb-box/107762/produkt a zatím bez nejmenšího problému.


--------------------
"To přeci každej civilizovanej člověk ví že když tluče, a někdo na něj zatluče, že na něj tluče proto aby netlouk!"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Abedi-Pele
příspěvek 01.10.2013, 19:13
Příspěvek #20



Ikona skupiny

Skupina: CoD4 admin
Příspěvků: 672
Registrován: 26.01.2011
Bydliště Zlin
ID: 37078




Já jsem taky řešil nedávno SSD a do starého kompu jsem kupoval Intel 520 180GB a pak po půl roce jsem řešil úplně nový PC a tam jsem dal nakonec - tenhle Jinak nabíhání systému a aplikací je úplně jinde a jak prohlásil jeden nejmenovaný jak přičuchneš k SSD tak už nebudeš chtít nic jiného


--------------------
Nemožné ihned, zázraky do tří dnů. --- Život je jen hra, dokud vyhráváš.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Šupex
příspěvek 06.10.2013, 16:38
Příspěvek #21


Geekoviny. Ty jsou moje, i když jim vůbec nerozumím.


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 11608
Registrován: 06.03.2006
Bydliště Ostrava
ID: 13513




CPU, Mobo a RAMky koupené minulý týden. Vyměnil jsem za předchozí HW. Od té doby v neurčitých intervalech absolutní zamrznutí, s kterým pomůže jenom tvrdý restart. Stává se to fakt kdykoliv. Můžu hrát dvě hodiny a nic, a pak se to stane při normálním brouzdání na webu a naopak. Někdy se to stane 5 minut po zapnutí kompu, někdy až po dvou hodinách. Jelikož zrovna začínám dělat na bakalářce, tak to je dost nepoužitelné pro práci, protože se klidně stane, že to vytuhne i 4x za hodinu, což už je dost nápor na mé nervy.

Teploty v pořádku, ramky v pořádku, disky v pořádku. Se starým HW ten počítač fungoval několik let a teďkom zase funguje. Takže otázka zní co to může být?

Vypozoroval jsem, že se mi občas jen tak samovolně odpojil HDD s daty, tak jsem vyměnil káble a nepomohlo. No a pokud se tohle náhodné odpojení stane systémovému disku, tak je myslím jasné, kde je problém. Ale disky jsou otestované a jsou bez chyby. Navíc na starém HW je to zase všecko normálně fční.

Ještě mě napadlo jestli to nemůže být zdrojem, páč je pravda, že ten s sebou táhnu v kompech od roku 2005 a je to nějaký 300W borák. Ale wattáž s novou Mobo a CPU je papírově úplně stejná.

Nějaký hint předtím než se naseru a zajdu koupit nový zdroj?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slamb
příspěvek 06.10.2013, 17:00
Příspěvek #22


hřbitovní support
Ikona skupiny

Skupina: GP Support
Příspěvků: 6426
Registrován: 20.02.2005
Bydliště Praha
ID: 5109




aktaulizovat bios, jestli se tak ještě nestalo...
ale používat nějakej 300w zdroj z roku 2005, to zavání solidním průšvihem thumbsupsmileyanim.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Šupex
příspěvek 06.10.2013, 17:08
Příspěvek #23


Geekoviny. Ty jsou moje, i když jim vůbec nerozumím.


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 11608
Registrován: 06.03.2006
Bydliště Ostrava
ID: 13513




BIOS aktualizovaný na nejnovější verzi byl proveden hned po nainstalování HW. Ještě mě spíš napadlo downgradeovat.

Jako ten zdroj mi zní nejpravděpodobněji, ale na druhou stranu ty TDP nového a starého HW jsou úplně stejné.

edit: Ale co já vím. Třeba do Mobo příjde o jeden elektron méně a nová elektronika se s tím popasuje hůř než stará.

Příspěvek upravil Šupex, 06.10.2013, 17:20.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
I-I.e.r.g.o.t.I-...
příspěvek 06.10.2013, 18:44
Příspěvek #24


Truth prevails, and that's why we lose
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 12907
Registrován: 02.03.2005
Bydliště Kdo neměl svého tuku, upadl lichvě v šanc.
ID: 5250




Zkus se mrknout do logu... ééé, né že bych to někdy dělal, ale pokud tam nemáš XPčka, jsou docela detajlní. Zaškrtat někde "logovat všecko" bo jak, a podívat se, co ti to tam píše. Jen sou ty logy schovaný někde hluboko v klikátkách... hledej.

když tohle nepomůže, a ani komplet update driverů všech komponent, pak nezbejvá než zkoušet jednu po druhý za jinou.


Příspěvek upravil I-I.e.r.g.o.t.I-I, 06.10.2013, 18:46.


--------------------
Vzestup zla

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Šupex
příspěvek 06.10.2013, 19:45
Příspěvek #25


Geekoviny. Ty jsou moje, i když jim vůbec nerozumím.


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 11608
Registrován: 06.03.2006
Bydliště Ostrava
ID: 13513




Pokud se systémový disk odpojí za běhu, tak mi jsou veškeré logy k ničemu, protože se do nich nic nezapíše.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IAczech
příspěvek 18.10.2013, 17:45
Příspěvek #26


Jsem MafesX věřte mi ??


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 4927
Registrován: 12.01.2006
Bydliště Barel s žíravinou
ID: 10551




QUOTE(Šupex @ 06.10.2013, 17:38) *
CPU, Mobo a RAMky koupené minulý týden. Vyměnil jsem za předchozí HW. Od té doby v neurčitých intervalech absolutní zamrznutí, s kterým pomůže jenom tvrdý restart. Stává se to fakt kdykoliv. Můžu hrát dvě hodiny a nic, a pak se to stane při normálním brouzdání na webu a naopak. Někdy se to stane 5 minut po zapnutí kompu, někdy až po dvou hodinách. Jelikož zrovna začínám dělat na bakalářce, tak to je dost nepoužitelné pro práci, protože se klidně stane, že to vytuhne i 4x za hodinu, což už je dost nápor na mé nervy.

Teploty v pořádku, ramky v pořádku, disky v pořádku. Se starým HW ten počítač fungoval několik let a teďkom zase funguje. Takže otázka zní co to může být?

Vypozoroval jsem, že se mi občas jen tak samovolně odpojil HDD s daty, tak jsem vyměnil káble a nepomohlo. No a pokud se tohle náhodné odpojení stane systémovému disku, tak je myslím jasné, kde je problém. Ale disky jsou otestované a jsou bez chyby. Navíc na starém HW je to zase všecko normálně fční.

Ještě mě napadlo jestli to nemůže být zdrojem, páč je pravda, že ten s sebou táhnu v kompech od roku 2005 a je to nějaký 300W borák. Ale wattáž s novou Mobo a CPU je papírově úplně stejná.

Nějaký hint předtím než se naseru a zajdu koupit nový zdroj?

Zdroj vynechej, hraješ na tom 2h a nic a pak se to kousne při brouzdání. Klasický problém, zvyš napětí na pamětech RAM a problém zmizne. Doufám, že máš v BIOSU nastaveno jako každej trouba "AUTO" na voltáž pamětí RAM. Mne moje 2400Ghz chodí až na 1.65V a když dáš auto tak to chodí na 1.40V, kalsický problém, a zamrzavání. Podívej se kolik ti doporučuje výrobce nastavení voltáže a nebo to o pár desetin zvedni sám. Většinou není problém s tolerancí +20%.


--------------------
[url="[/url]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Šupex
příspěvek 20.10.2013, 11:13
Příspěvek #27


Geekoviny. Ty jsou moje, i když jim vůbec nerozumím.


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 11608
Registrován: 06.03.2006
Bydliště Ostrava
ID: 13513




Hmm, nový zdroj, paměti projeté memtestem bez chyby, nastavil jsem jim i větší voltáž. Ve specifikacích je, že mají rozmezí mezi 1,4 až 1,575, tak jsem jim dal 1,55. Více moc nechci zkoušet. A stejně se to děje pořád. Fakt nemám tucha co je špatně.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slamb
příspěvek 20.10.2013, 17:55
Příspěvek #28


hřbitovní support
Ikona skupiny

Skupina: GP Support
Příspěvků: 6426
Registrován: 20.02.2005
Bydliště Praha
ID: 5109




nechat zapojený jenom cpu+mb+ram+ssd+psu a zkoušet...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IAczech
příspěvek 09.11.2013, 12:14
Příspěvek #29


Jsem MafesX věřte mi ??


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 4927
Registrován: 12.01.2006
Bydliště Barel s žíravinou
ID: 10551




QUOTE(Šupex @ 20.10.2013, 11:13) *
Hmm, nový zdroj, paměti projeté memtestem bez chyby, nastavil jsem jim i větší voltáž. Ve specifikacích je, že mají rozmezí mezi 1,4 až 1,575, tak jsem jim dal 1,55. Více moc nechci zkoušet. A stejně se to děje pořád. Fakt nemám tucha co je špatně.

To je fakt divný, protože to co popisuješ jsou z 90% problémy pamětí a jejich malé napětí.

QUOTE(Slamb @ 20.10.2013, 17:55) *
nechat zapojený jenom cpu+mb+ram+ssd+psu a zkoušet...

Plně souhlas... Šoupátko budeš muset to asi hodně osekat a zkoušet thumbsup.gif


--------------------
[url="[/url]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Šupex
příspěvek 10.11.2013, 15:13
Příspěvek #30


Geekoviny. Ty jsou moje, i když jim vůbec nerozumím.


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 11608
Registrován: 06.03.2006
Bydliště Ostrava
ID: 13513




Paměti jsem dal do jiného PC a problém nenastal. Už asi dva týdny si testovací počítač spokojeně hučí.

Takže bych to viděl asi na desku. Zní to tak co?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Stran(y): V  < 1 2 3 >
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Uživatel(é/ů) pročítá toto téma (1 neregistrovaných a 0 anonymních uživatelů)
0 registrovaní:

 



RSS Lo-Fi verze Dnes je: 21.11.18 - 14:50
Darkness Skin by Danellis. Converted by New Horizon Skins.
Toplist