IPB

Vítejte ( Přihlášení | Registrace )

14 Stran(y): V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Windows 8
BariX
příspěvek 28.10.2012, 22:16
Příspěvek #1


Presidents Club
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 8270
Registrován: 16.02.2005
Bydliště Štatl tatíček všech měst
ID: 5043




Používáte? Co na něj říkáte?
Já musím říct že jsem si na to hodně rychle zvykl.
Zcela vážně říkám, že novej systém ovládání (Metro místo Startu) je rychlejší a líp se používá.

Chápu sice pohled odpůrců, ale dám ruku do ohně, že kdyby to začali normálně používat, tak by drtivá většina z nich rychle změnila názor. Je to opravdu o tom naučit se znovu ovládat PC. Zezačátku to vypadá zmateně, něco je na liště v dole, něco na liště naboku, něco se otevře jako Metro aplikace, něco normálně,... ale člověk si na to zvykne a pak mu to přijde přirozený.

Například nový Skype, který se otevírá jako Metro aplikace a tudíž je na liště napravo (ta lišta se zobrazí po najetí myší do levýho horního rohu) a krásný na tom je to, že člověk aby přešel z plochy do Skype, tak stačí když prostě najede do toho rohu a klikne, stejným způsobem se potom vrátí zpět. Tzn. rychlejší to být nemůže, protože člověk na nic nemíří a nemůže kliknout vedle. Stejným způsobem se člověk dostane i do Metra, akorát to má levej dolní roh. Takže otevřít cokoliv z Metra je mnohem rychlejší a pohodlnější, než to zobrazit ze Startu - zobrazit si Metro je rychlovka a v dlaždicích se nachází i vybírá mnohem rychleji.

Tzn. upgradu za těch 750 nelituju, vyplatilo se to a doporučuju.

Příspěvek upravil BariX, 28.10.2012, 22:18.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mrtwak
příspěvek 28.10.2012, 22:30
Příspěvek #2





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 386
Registrován: 23.06.2007
ID: 21130




Já s metrem válčím. Pro práci naprosto nevhodné. Běžná situace, kdy mám otevřený prohlížeč, ftp klient, nějakou tu složku, pspad, notepad a excel, přitom tahám soubory sem a tam a různě něco kopíruji ... ještě že tam je i normální plocha. Třeba se časem dokopu změnit své návyky a dám tomu ještě šanci.

Ale také koupě nelituji, protože jsem upgradoval pirátské sedmičky, takže mam za 8 stovek originál OS a protože je to fakt rychlejší. Počítač už neuspávám, rovnou ho vypnu, protože patnáctisekundový start mi fakt nevadí. A počítač lze hned po startu používat, žádná ojebávačka u předchozích systémů, kdy vidim plochu a ale nemůžu nic dělat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BariX
příspěvek 28.10.2012, 22:41
Příspěvek #3


Presidents Club
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 8270
Registrován: 16.02.2005
Bydliště Štatl tatíček všech měst
ID: 5043




QUOTE(mrtwak @ 28.10.2012, 22:30) *
Já s metrem válčím. Pro práci naprosto nevhodné. Běžná situace, kdy mám otevřený prohlížeč, ftp klient, nějakou tu složku, pspad, notepad a excel, přitom tahám soubory sem a tam a různě něco kopíruji ...

Vždyť na tomhle se přece nic nemění ne? Taky to mám podobně jako ty a žádnou změnu jsem na rozdíl od Win 7 nezaznamenal.
Metro nic nemění na běžné práci. Metro změnilo pouze tu "obslužnou" práci s PC - tzn. spuštění aplikací který člověk nemá připnutý na liště, nebo na ploše,...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mrtwak
příspěvek 28.10.2012, 22:46
Příspěvek #4





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 386
Registrován: 23.06.2007
ID: 21130




Jenže když otevřeš Chrome přes Metro, běží jako app. Není možné dát si dvě okna vedle sebe, jak jsem na velkém monitoru zvyknutý, nemůžeš přetáhnout ze složky do prohlížeče soubory atd. Kdybych přes to měl jen spouštět programy, to by nebylo tak hrozné. Jenže to měli lépe řešené sedmičky. Stačilo zmáčknout klávesu "start" a naťuknout 2-3 písmenka názvu programu a enter.

Příspěvek upravil mrtwak, 28.10.2012, 22:47.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BariX
příspěvek 28.10.2012, 22:52
Příspěvek #5


Presidents Club
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 8270
Registrován: 16.02.2005
Bydliště Štatl tatíček všech měst
ID: 5043




QUOTE(mrtwak @ 28.10.2012, 22:46) *
Jenže když otevřeš Chrome přes Metro, běží jako app. Není možné dát si dvě okna vedle sebe, jak jsem na velkém monitoru zvyknutý, nemůžeš přetáhnout ze složky do prohlížeče soubory atd. Kdybych přes to měl jen spouštět programy, to by nebylo tak hrozné. Jenže to měli lépe řešené sedmičky. Stačilo zmáčknout klávesu "start" a naťuknout 2-3 písmenka názvu programu a enter.

Mě se teda Chrome otevírá (i přes Metro) normálně, ne jako Metro app. Tzn. můžu mít dvě okna vedle sebe,...
Jinak, stejně jako v sedmičkách, tak můžeš i v osmičkách stisknout win klávesu, naťuknout 2-3 písmenka a enter. Tady je výhodou Metra oproti Startu přehlednější zobrazení při vyhledávání.

Příspěvek upravil BariX, 28.10.2012, 22:57.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mrtwak
příspěvek 28.10.2012, 22:56
Příspěvek #6





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 386
Registrován: 23.06.2007
ID: 21130




Díky za info, ten Chrome zítra nějak vyřeším.

EDIT: Už vím proč to je, mám ho jako defaultní prohlížeč :(
http://www.zive.cz/clanky/jak-funguji-fire...16/default.aspx

Příspěvek upravil mrtwak, 28.10.2012, 22:59.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PraRocky
příspěvek 28.10.2012, 23:58
Příspěvek #7


Fakof na to :-)


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 3761
Registrován: 21.03.2007
Bydliště Český Krumlov
ID: 20206




je celkem good, zvyknul jsem si rychle, a na dvou monitorech skvělé :-)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calll_
příspěvek 29.10.2012, 00:25
Příspěvek #8


_
Ikona skupiny

Skupina: Poker admin
Příspěvků: 3532
Registrován: 07.10.2006
Bydliště carentan
ID: 18001




QUOTE(PraRocky @ 28.10.2012, 23:58) *
je celkem good, zvyknul jsem si rychle, a na dvou monitorech skvělé :-)

rocky co vím tak si psal že xp nikdy nezameníš za novší win a teď tohle no :-(

QUOTE(mrtwak @ 28.10.2012, 22:30) *
Ale také koupě nelituji, protože jsem upgradoval pirátské sedmičky, takže mam za 8 stovek originál OS a protože je to fakt rychlejší.

a to šlo neorig win7 updatovat ? Oo ja myslel že to nejdřív ověřuje ten key na tom win7 hmhm

Příspěvek upravil calll_, 29.10.2012, 00:27.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PraRocky
příspěvek 29.10.2012, 01:14
Příspěvek #9


Fakof na to :-)


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 3761
Registrován: 21.03.2007
Bydliště Český Krumlov
ID: 20206




QUOTE(calll_ @ 29.10.2012, 00:25) *
rocky co vím tak si psal že xp nikdy nezameníš za novší win a teď tohle no :-(

ano zajisté, taky mě Slamb lámal dva měsíce než mě přesvědčil na W7, a nakonec jsem si říkal že jsem nešel hned, a dneska, když někomu něco na PC dělám, a má tam XPčka, tak prostě kvetu jak třešně v květnu
no a dneska jedu na W8 a je to ještě lepší :)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slamb
příspěvek 29.10.2012, 01:44
Příspěvek #10


hřbitovní support
Ikona skupiny

Skupina: GP Support
Příspěvků: 6426
Registrován: 20.02.2005
Bydliště Praha
ID: 5109




po třech měsících mě ve windows 8 už asi nic nemůže překvapit, je to taková příjemná nuda jako dřív na windows 7... jediný vzrušení nastalo a stále trvá po upgradu monitoru, to dostal celej pobyt u kompu novej rozměr, metro nemetro biggrin.gif

QUOTE(PraRocky @ 29.10.2012, 01:14) *
taky mě Slamb lámal dva měsíce

byla to dřina, ale vyplatilo se, od tý doby všechno funguje, popř. funguje ještě líp worship.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Šupex
příspěvek 29.10.2012, 07:36
Příspěvek #11


Geekoviny. Ty jsou moje, i když jim vůbec nerozumím.


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 11608
Registrován: 06.03.2006
Bydliště Ostrava
ID: 13513




Po dvou měsících bych se k Windows 7 asi už nechtěl vrátit. S metrem jsem se docela sžil, problém v něm nevidím, jenom to ještě bude chtít pár dodělávek. Jinak co se týče klasického desktopu, tak tam je ten improvement vidět hned. Sice mě ze startu strašně sralo, že poslali do kytek Aero Glass, ale na to jsem si zvykl asi tak během tří dnů a nakonec se mi to i líbí.

Takže, co se týče mě, tak bych Win 8 klidně doporučil všem a hejtrům bych aspoň doporučil vyzkoušet je, páč většina hejtrů hejtuje bezdůvodně na základě recenzí a předešlých testovacích sestaveních.
QUOTE(mrtwak @ 28.10.2012, 22:30) *
Ale také koupě nelituji, protože jsem upgradoval pirátské sedmičky, takže mam za 8 stovek originál OS

Stejná nechápačka jako u callla. Vysvětlit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Šupex
příspěvek 29.10.2012, 07:38
Příspěvek #12


Geekoviny. Ty jsou moje, i když jim vůbec nerozumím.


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 11608
Registrován: 06.03.2006
Bydliště Ostrava
ID: 13513




BTW Media center zdarma pro Win8 Pro

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/feature-packs
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Qwwerty
příspěvek 29.10.2012, 13:06
Příspěvek #13


Clinically Insane
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 12920
Registrován: 18.05.2005
ID: 6539




ale notak - validace legality?
vždyť už v dobách XP koloval univerzální key do registrů, se kterým jste prošli WGA a validací naprosto kdekoliv

imho prostě spoofnete Win7 a hurá na upgrade



nicméně můj přístup je stejnej jako v případě Win7 - budu dělat mrtvýho brouka a teprve až to bude nevyhnutelný, tak přejdu a bude následovat pár měsíční whine
(už teď nenávidím tu éru dotykovejch obrazovek, tak pochybuju, že budu mít rád nějakou aplikaci jí uzpůsobenou)

btw opravili už aspoň jednorázovou eskalaci práv bežnýho uživatele do nějaký použitelný podoby?

Příspěvek upravil Qwwerty, 29.10.2012, 13:08.


--------------------
When freedom is oulawed, only outlaws wil be free (⌐■_■)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Šupex
příspěvek 29.10.2012, 17:12
Příspěvek #14


Geekoviny. Ty jsou moje, i když jim vůbec nerozumím.


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 11608
Registrován: 06.03.2006
Bydliště Ostrava
ID: 13513




To sice jo, ale pokud nemá pro sedmičky upravený BIOS a nainstalované OEM certifikáty s číslem pro daného OEM výrobce, případně verifikace vůči nějakému KMS serveru, tak legality docílí docela těžko, páč nejčastěji se používá nějaký program na odstranění aktivačního procesu, který ti nezlegalizuje systém, případně nějakým offline aktivátorem, který má zas většinou pochybnou funkčnost.

Co myslíš tou eskalací práv? UAC?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slamb
příspěvek 29.10.2012, 17:43
Příspěvek #15


hřbitovní support
Ikona skupiny

Skupina: GP Support
Příspěvků: 6426
Registrován: 20.02.2005
Bydliště Praha
ID: 5109




windows 8 stačí aktivovat po telefonu, žádný aktivátory nejsou třeba...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

14 Stran(y): V   1 2 3 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Uživatel(é/ů) pročítá toto téma (1 neregistrovaných a 0 anonymních uživatelů)
0 registrovaní:

 



RSS Lo-Fi verze Dnes je: 21.11.18 - 15:01
Darkness Skin by Danellis. Converted by New Horizon Skins.
Toplist