IPB

Vítejte ( Přihlášení | Registrace )

14 Stran(y): V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Windows 8
Šupex
příspěvek 29.10.2012, 17:53
Příspěvek #16


Geekoviny. Ty jsou moje, i když jim vůbec nerozumím.


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 11608
Registrován: 06.03.2006
Bydliště Ostrava
ID: 13513




Nikdo se teď taky nebaví o aktivaci nelegálních win8.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mrtwak
příspěvek 29.10.2012, 18:15
Příspěvek #17





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 386
Registrován: 23.06.2007
ID: 21130




Trochu osvětlím postup. Měl jsem sedmičky stažené z torrentu. Nevzpomínám si, čím jsem je tenkrát aktivoval, nějakým supr čupr pirátským prográmkem. Ty jsem dva roky používal. Teď se objevila možnost osmiček, tak jsem šel na stránky Microsoftu, stáhnul jejich průvodce. Ten zkontroloval jestli je systém v pořádku a kompatibilitu programů, pak nabídl koupi upgradu. Zaplatil jsem kreditkou a už jsem sosal 2gb soubor. Mailem přišel product key, ten jsem si schoval. Po stažení jsem mohl buď rovnou provést instalaci (což jsem nemohl, musel jsem nejdřív dešifrovat disk TrueCryptem, což trvalo velmi dlouho), nebo provést instalaci později zástupcem na ploše, nebo vytvořit .ISO soubor, který vysmahnu. Zvolil jsem poslední možnost, vysmahnul, nabootoval z DVD a provedl čistou instalaci. Aktivace se provedla zřejmě sama po netu. No a zdá se, že mám legální Win 8.

EDIT: Tedy ne legální jako legální, kdyby po mě chtěl někdo doklad, z čeho že jsem tu upgradoval, tak bych byl v háji.

Příspěvek upravil mrtwak, 29.10.2012, 18:25.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sub-Zero
příspěvek 29.10.2012, 18:28
Příspěvek #18


Qui ventum seminat, turbinem metet!
Ikona skupiny

Skupina: CoD2 head admin
Příspěvků: 5496
Registrován: 14.08.2006
ID: 16943




QUOTE(mrtwak @ 29.10.2012, 18:15) *
No a zdá se, že mám legální Win 8.

Na první pohled možná jo, ale dost bych se divil, kdyby někde v licenčních podmínkách nebyla zmínka o tom, že i zdrojové Win mají být "čisté". Úspěšná aktivace ještě není zárukou legality.


--------------------
"To přeci každej civilizovanej člověk ví že když tluče, a někdo na něj zatluče, že na něj tluče proto aby netlouk!"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mrtwak
příspěvek 29.10.2012, 18:35
Příspěvek #19





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 386
Registrován: 23.06.2007
ID: 21130




Uvidíme. Ale jelikož zdrojové Win byly zformátovány, musela by si instalačka ponechat nějaká data v záloze. To by bylo zákeřné :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sub-Zero
příspěvek 29.10.2012, 18:46
Příspěvek #20


Qui ventum seminat, turbinem metet!
Ikona skupiny

Skupina: CoD2 head admin
Příspěvků: 5496
Registrován: 14.08.2006
ID: 16943




Spíš si myslim, že by jsi měl být schopný doložit původ těch sedmiček, data nebudou důležitá :)


--------------------
"To přeci každej civilizovanej člověk ví že když tluče, a někdo na něj zatluče, že na něj tluče proto aby netlouk!"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Legio IX
příspěvek 29.10.2012, 19:43
Příspěvek #21



Ikona skupiny

Skupina: CoD2 admin
Příspěvků: 8076
Registrován: 04.02.2006
Bydliště Řícmanice
ID: 11588




QUOTE(mrtwak @ 28.10.2012, 22:30) *
protože je to fakt rychlejší. Počítač už neuspávám, rovnou ho vypnu, protože patnáctisekundový start mi fakt nevadí. A počítač lze hned po startu používat, žádná ojebávačka u předchozích systémů, kdy vidim plochu a ale nemůžu nic dělat.


Takto mi to funguje i u sedmiček.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Qwwerty
příspěvek 29.10.2012, 20:26
Příspěvek #22


Clinically Insane
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 12919
Registrován: 18.05.2005
ID: 6539




QUOTE(Šupex @ 29.10.2012, 17:12) *
Co myslíš tou eskalací práv? UAC?

něco lepšího než UAC, nebo minimálně upgradovaný do použitelný podoby
když sem řešil účty ve Win7, tak jsem chtěl skrýt Admin účet z logovací obrazovky (kdo by byl řekl, že nezobrazení jednoho účtu je takový utrpení), ale on ho schoval všude...
1. UAC zblblo, ptže zobrazilo popup a v něm nebyl žádnej účet
2. skončil sem s běžným účtem a nedostupným admin účtem = žádný práva na změnu nastavení/registrů
...nakonec sem si přes linux musel "hacknout" vlastní wokna, abych dostal práva a mohl to přenastavit

Příspěvek upravil Qwwerty, 29.10.2012, 20:27.


--------------------
When freedom is oulawed, only outlaws wil be free (⌐■_■)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Šupex
příspěvek 29.10.2012, 21:56
Příspěvek #23


Geekoviny. Ty jsou moje, i když jim vůbec nerozumím.


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 11608
Registrován: 06.03.2006
Bydliště Ostrava
ID: 13513




QUOTE(mrtwak @ 29.10.2012, 18:35) *
Uvidíme. Ale jelikož zdrojové Win byly zformátovány, musela by si instalačka ponechat nějaká data v záloze. To by bylo zákeřné :)

Však ten upgrade nejde nainstalovat jako čistá instalace a instaluje se to přes původní Windowsy ne? Teda tuším, že by to tak mělo být, takže kdo ví, co si z těch starých Windows nechává. Ale jestli ti prošla instalace, tak to asi bude v pořádku no.

QUOTE(Qwwerty @ 29.10.2012, 20:26) *
něco lepšího než UAC, nebo minimálně upgradovaný do použitelný podoby
když sem řešil účty ve Win7, tak jsem chtěl skrýt Admin účet z logovací obrazovky (kdo by byl řekl, že nezobrazení jednoho účtu je takový utrpení), ale on ho schoval všude...
1. UAC zblblo, ptže zobrazilo popup a v něm nebyl žádnej účet
2. skončil sem s běžným účtem a nedostupným admin účtem = žádný práva na změnu nastavení/registrů
...nakonec sem si přes linux musel "hacknout" vlastní wokna, abych dostal práva a mohl to přenastavit

Google třebas?
http://superuser.com/questions/278219/how-...en-in-windows-7

A určitě jsi ho neschoval, ale zakázal, pokud ses pak do windowsů musel hackovat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 08.11.2012, 13:25
Příspěvek #24


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8881
Registrován: 19.11.2003
ID: 516






Imho M$ nezklamal a stale se ridi timto pravidlem:



--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Šupex
příspěvek 08.11.2012, 13:58
Příspěvek #25


Geekoviny. Ty jsou moje, i když jim vůbec nerozumím.


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 11608
Registrován: 06.03.2006
Bydliště Ostrava
ID: 13513




Haters gona hate. Věřím, že lidem, kteří Windows 8 neviděli a nepracovali s ním, tohle video pomůže, aby si zřídili svůj vlastní a vpravdě objektivní názor na ten systém.

edit: Mimochodem ten obrázek trpí jedním zásadním bugem. Chybí v něm Windows 2000. Ale hejtr si dycky upraví realitu, tak aby se mu hodila, že? :)

Příspěvek upravil Šupex, 08.11.2012, 13:59.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 08.11.2012, 16:29
Příspěvek #26


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8881
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




QUOTE(Šupex @ 08.11.2012, 13:58) *
Haters gona hate. Věřím, že lidem, kteří Windows 8 neviděli a nepracovali s ním, tohle video pomůže, aby si zřídili svůj vlastní a vpravdě objektivní názor na ten systém.

edit: Mimochodem ten obrázek trpí jedním zásadním bugem. Chybí v něm Windows 2000. Ale hejtr si dycky upraví realitu, tak aby se mu hodila, že? :)

Na to, abych videl fail W8, to ani zkouset nemusim - staci video.

Windows 2000 jsem snad v zivote u nikoho nevidel nainstalovane ... mozna tak na serveru :P


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BariX
příspěvek 08.11.2012, 16:51
Příspěvek #27


Presidents Club
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 8268
Registrován: 16.02.2005
Bydliště Štatl tatíček všech měst
ID: 5043




To video je bullshit plynoucí z toho, že to ani jeden z těch šašků neuměl používat, respektive je to spíš záměrně ironizovaný, což je tam jasně vidět.
Je fakt že jsem to neviděl celý, jen asi prvních pět minut a pak jsem přaskakoval, ale neviděl jsem tam žádnej reálnej problém, jelikož vše co tam vydávali za problém vyplynulo z toho, že to používali špatně, nebo nepochopili smysl.

Přesně pro tohle je potřeba ten systém vyzkoušet ne na 10 minut, ale prostě ho na dva dny naplno používat, pak si totiž člověk zvykne, zjistí jak to funguje a zjistí že to funguje líp jak Win 7. Lidi co se kouknou na video, nebo nainstalují na půl hodiny na virtuál to opravdu nemůžou pochopit, jelikož tohle je prostě JINÝ a nelze na to vztahovat měřítka, nebo standardy z Win 7.

Ale pokud ti tohle stačí na to, abys něco odsoudil, tak dobře ti tak :-)

Příspěvek upravil BariX, 08.11.2012, 16:59.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 08.11.2012, 17:57
Příspěvek #28


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8881
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




Co myslíš tim neuměli používat? Jak se to teda používá? (v těch konkrétních případech)

Mě to spíš příde, že celé metro na dekstopu je fail a je tam přisrané jen kvůli lenosti M$

e: Neříkám, že na tabletu to bude špatné ...

Příspěvek upravil A.l.i.3.n, 08.11.2012, 17:58.


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Qwwerty
příspěvek 08.11.2012, 18:28
Příspěvek #29


Clinically Insane
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 12919
Registrován: 18.05.2005
ID: 6539




QUOTE(A.l.i.3.n @ 08.11.2012, 17:57) *
Co myslíš tim neuměli používat? Jak se to teda používá? (v těch konkrétních případech)
Mě to spíš příde, že celé metro na dekstopu je fail a je tam přisrané jen kvůli lenosti M$
e: Neříkám, že na tabletu to bude špatné ...

pořiď si MS Surface neasi

jako tahle cesta Applu po které se vydal M$ ve stylu "my víme co je pro vás nejlepší a vy se to naučíte používat" mi opravdu nesedí


--------------------
When freedom is oulawed, only outlaws wil be free (⌐■_■)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BariX
příspěvek 08.11.2012, 18:30
Příspěvek #30


Presidents Club
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 8268
Registrován: 16.02.2005
Bydliště Štatl tatíček všech měst
ID: 5043




Hledá Uninstall a poté Printers a myslí si, že mu to nic nenašlo. Samozřejmě že našlo, ale ne mezi Aplikacema (logicky, člověk by si řekl, že je ta veliká hláška "Apps" dost viditelná, stejně jako záložky Appls, Settings, Files). Tzn stačilo stisknout šipku dolů, čímž by mu to skočilo na vyhledané nastavení.

To jen jediná ukázka. Bod po bodu to fakt probírat nebudu. To spíš ty napiš co ti na tom vadí dle toho videa. Jelikož tam žádnej argument není, jsou tam jenom ukázky toho, jak si myslí že se to bude chovat, jenže ono se to tak nechová, protože není důvod aby se to tak chovalo.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

14 Stran(y): V  < 1 2 3 4 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Uživatel(é/ů) pročítá toto téma (1 neregistrovaných a 0 anonymních uživatelů)
0 registrovaní:

 



RSS Lo-Fi verze Dnes je: 21.07.18 - 04:44
Darkness Skin by Danellis. Converted by New Horizon Skins.
Toplist