IPB

Vítejte ( Přihlášení | Registrace )

4 Stran(y): V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Herní PC, Radu pls
A.l.i.3.n
příspěvek 26.10.2014, 17:46
Příspěvek #31


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8882
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




QUOTE(Slamb @ 26.10.2014, 17:16) *
taktovací deska, ale netaktovací procesor
deska zvládá rychlejší paměti, který stojej podobně jako pomalejší
ssd má menší výkon při práci s malejma souborama
teehee.gif

Jak by cenove vysel taktovaci procesor? A jake SSD bys doporucil misto tohohle?


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sub-Zero
příspěvek 26.10.2014, 17:57
Příspěvek #32


Qui ventum seminat, turbinem metet!
Ikona skupiny

Skupina: CoD2 head admin
Příspěvků: 5496
Registrován: 14.08.2006
ID: 16943




QUOTE(A.l.i.3.n @ 26.10.2014, 16:26) *
Dovolim si znasilnit tento thread jelikoz mam podobne pozadavky. Skladam PC, ktery bude prevazne na praci, ale obcas bych si na nem neco trebas i zahral. Zatim mam tohle: http://www.amazon.es/registry/wishlist/239S3GZNXZJ2D

Mám doma hoodně podobnou sestavu (stejná deska, i5-4570S, 8GB 1600 MHz RAM) a myslim, že úplně v klidu. Možná bych osobně v případě zdroje sáhl spíš po nějakém Seasonicu (klidně i o něco málo slabším) a u SSD po Intelu nebo Kingstonu, ale to je věc preference každého. HD 4600 naprosto v poho, hraju na ní WoT apod. a np. Původně jsem jí chtěl jen zkusit a pak tam dát i normální grafiku, no, a do dneška jsem to neudělal, nebyl důvod. Apropo, celková spotřeba běžných 46 W, při největší zátěži do 90 W max.


--------------------
"To přeci každej civilizovanej člověk ví že když tluče, a někdo na něj zatluče, že na něj tluče proto aby netlouk!"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slamb
příspěvek 26.10.2014, 18:22
Příspěvek #33


hřbitovní support
Ikona skupiny

Skupina: GP Support
Příspěvků: 6426
Registrován: 20.02.2005
Bydliště Praha
ID: 5109




QUOTE(A.l.i.3.n @ 26.10.2014, 17:46) *
Jak by cenove vysel taktovaci procesor? A jake SSD bys doporucil misto tohohle?

Intel Core i5-4690K
Intel SSD 530
třeba rolleyes.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 26.10.2014, 19:46
Příspěvek #34


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8882
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




QUOTE(Slamb @ 26.10.2014, 18:22) *
Intel Core i5-4690K
Intel SSD 530
třeba rolleyes.gif

Premyslim, jestli vubec k necemu ten taktovaci budu potrebovat. Stoji o 30 EUR vic a ja se taktovat moc nechystam. To Intel SSD stoji o 20 EUR vic a podle benchmarku, co jsem nasel je jen o malicko lepsi nez ten Crucial (oba jsou pry spatny :D) Asi spis vymenim jen ty RAMky a mozna zdroj, co radil Sub-Zero.

SSD bench: http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Intel...20GB/1934vs1888
CPU bench: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4690-vs-Intel-4690K

E: Btw mam tam vsechno? Nebudou mi chybet nejake kabliky, vetracky, pasta na CPU? (nechystam se taktovat, takze pribalenej standard je pro me dostacujici)
E2: Tak RAMky jsou to 1600Mhz a ta deska vic nepodporuje

Příspěvek upravil A.l.i.3.n, 26.10.2014, 19:49.


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slamb
příspěvek 26.10.2014, 21:25
Příspěvek #35


hřbitovní support
Ikona skupiny

Skupina: GP Support
Příspěvků: 6426
Registrován: 20.02.2005
Bydliště Praha
ID: 5109




nevim, co je user benchmark, ale podle názvu to budou testy nějakejch uživatelů, to nevypadá moc důvěryhodně biggrin.gif
jestli nebudeš taktovat, na to sou desky s čipsetem H81, který ani rychlejší paměti jak 1,6 GHz nepodporujou... ta stávající má Z97 a bere paměti do 3,1 GHz
http://www.gigabyte.us/products/product-pa...spx?pid=4961#sp


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 26.10.2014, 23:05
Příspěvek #36


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8882
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




QUOTE(Slamb @ 26.10.2014, 21:25) *
nevim, co je user benchmark, ale podle názvu to budou testy nějakejch uživatelů, to nevypadá moc důvěryhodně biggrin.gif
jestli nebudeš taktovat, na to sou desky s čipsetem H81, který ani rychlejší paměti jak 1,6 GHz nepodporujou... ta stávající má Z97 a bere paměti do 3,1 GHz
http://www.gigabyte.us/products/product-pa...spx?pid=4961#sp

Jo tak ... hlavni duvod, proc jsem vybral tuhle je, ze je kompatibilni s OS X (chci mit moznost udelat z toho Hackintosh). Teoreticky muzu vzit jakoukoliv z tehle: http://www.tonymacx86.com/446-building-cus...ml#motherboards


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slamb
příspěvek 27.10.2014, 02:24
Příspěvek #37


hřbitovní support
Ikona skupiny

Skupina: GP Support
Příspěvků: 6426
Registrován: 20.02.2005
Bydliště Praha
ID: 5109




koukám, že tam maj jenom takovací desky se Z97 eh-smiley.gif to je teda výběr...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 27.10.2014, 08:18
Příspěvek #38


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8882
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




QUOTE(Slamb @ 27.10.2014, 02:24) *
koukám, že tam maj jenom takovací desky se Z97 eh-smiley.gif to je teda výběr...

A vadi to necemu? Predpokladam, ze netaktovaci bude jen o trochu levnejsi, ne?


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slamb
příspěvek 27.10.2014, 15:13
Příspěvek #39


hřbitovní support
Ikona skupiny

Skupina: GP Support
Příspěvků: 6426
Registrován: 20.02.2005
Bydliště Praha
ID: 5109




no to už si tam můžeš rovnou dát pořádný paměti a taktovací procesor biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 05.11.2014, 18:51
Příspěvek #40


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8882
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




Taky jste mi mohli rict, ze ten case je mATX a motherboard ATX. Jsem se to snazil narvat dovnitr a divil se proc jsou uchyty na jinejch mistech nez maj byt biggrin.gif


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
I-I.e.r.g.o.t.I-...
příspěvek 05.11.2014, 22:07
Příspěvek #41


Truth prevails, and that's why we lose
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 12907
Registrován: 02.03.2005
Bydliště Kdo neměl svého tuku, upadl lichvě v šanc.
ID: 5250




QUOTE (A.l.i.3.n @ 05.11.2014, 18:51) *
Taky jste mi mohli rict, ze ten case je mATX a motherboard ATX. Jsem se to snazil narvat dovnitr a divil se proc jsou uchyty na jinejch mistech nez maj byt biggrin.gif

Ořež nepotřebný konce desky, určitě se tam vejde.


--------------------
Vzestup zla

Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 05.11.2014, 23:02
Příspěvek #42


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8882
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




QUOTE(I-I.e.r.g.o.t.I-I @ 05.11.2014, 22:07) *
Ořež nepotřebný konce desky, určitě se tam vejde.

Ja uz byl odhodlanej misto case pouzit papirovou krabici ve ktery deska prisla. Zasadil jsem CPU, RAMky, zapojil SDD a vsechny kable i klavesnici a chystal se to pustit, ale kdyz uz jsem se chystal sroubovakem zkratovat power-up piny, tak jsem si rekl, ze to mozna neni nejlepsi napad a raci pockam na novej case :)


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 08.11.2014, 20:38
Příspěvek #43


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8882
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




Muhahaha

Přiložený obrázek


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
I-I.e.r.g.o.t.I-...
příspěvek 09.11.2014, 19:55
Příspěvek #44


Truth prevails, and that's why we lose
Ikona skupiny

Skupina: Guru
Příspěvků: 12907
Registrován: 02.03.2005
Bydliště Kdo neměl svého tuku, upadl lichvě v šanc.
ID: 5250




S tim machruješ nebo se za to stydíš?.....
zamachruju taky ( i když nejsem pyšnej na wokna, sloužej)
Přiložený obrázek


Příspěvek upravil Slamb, 10.11.2014, 18:10.


--------------------
Vzestup zla

Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 10.11.2014, 17:36
Příspěvek #45


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8882
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




Ja jsem spis pysnej na to, ze jsem na tom rozbehal OS X ... papirove to neni zadny delo, ale to ani byt nemelo :)

Ale po pravde nevim jestli par usetrenejch EUR proti Mac mini za to stoji. Po byte mam vsude krabice od komponent, case je velkej jak krava, CPU vetrak huci na plny koule a v OS X mi zatim ne uplne vsechno funguje (porad ale lepsi nez Linux nebo Windows biggrin.gif )

Příspěvek upravil Slamb, 10.11.2014, 18:10.


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Stran(y): V  < 1 2 3 4 >
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Uživatel(é/ů) pročítá toto téma (1 neregistrovaných a 0 anonymních uživatelů)
0 registrovaní:

 



RSS Lo-Fi verze Dnes je: 21.11.18 - 15:41
Darkness Skin by Danellis. Converted by New Horizon Skins.
Toplist