IPB

Vítejte ( Přihlášení | Registrace )

2 Stran(y): V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Menší výkon po upgradu grafiky
Enxty
příspěvek 17.07.2014, 13:52
Příspěvek #1





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 350
Registrován: 23.07.2012
Bydliště Ostrava
ID: 44126




Zdravím,

potřeboval bych radu a pomoc, nejlépe asi od těch co se v tomhle vyznaj :P

Zkrátka. Stará grafika jaksik odešla ze dne na den.
Klasicky jsem zapl jednoho dne počítač, brouzdal po netu a najednou Blue screen (modrá smrt). Tak jsem hned koukal co to je za chybu (03b, win32k.sys) a zkoušel následně opravit. Zkoušel jsem reinstalovat kompletně ovladače - skrze Driver Sweeper a opětovnou instalací - ale nepomohlo, tak jsem zkoušel vyčistit skříň od prachu (taky se mi párkrát stávalo že stačilo vyčistit skříň od prachu a BsoD pryč) ale taky nepomohlo.. Tak jsem ještě koukal na různé řešení ale nic nepomohlo.
No nakonec jsem teda koupil novou grafiku, HD 4670 > HD 7770.
Čekal jsem že se všechno spraví ale po nainstalované nové grafiky mi to vyhodilo stejné BSoD, jen jednou a pak už nic nic, od včerejška to jede v klidu takže hádám že se to asi něják.. nevím, funguje, dál radši neřeším..
No ale zjistil jsem že když si chcu pustit třeba video na Youtube tak místo videa mám v okně jen černo, zvuk jede a asi po 3 sekundách blikne monitor a napíše "Ovladač AMD byl to nečekaném pádu obnoven" nebo něco takového, určitě víte. Ve hrách (LoL, BFBC2, Just Cause 2) jsem taky pocítil menší výkon nebo stejný jako se starou grafikou.
Dneska jsem ještě opět reinstaloval ovladače na starší (13.1) a video sice jede, ale seká se, a stream (twitch.tv) se taky seká i na High, kdyžto na staré grafice na Source v klidu.
PS:\\ Procesor je z větší části vytížen na víc jak 90%. Antivirus jsem nechal jet přes noc, našlo jednu hrozbu, odstraněno, stálé přetrvává.
Přikládám ještě screen z Catalystu: KLIK

PC Spec:
Win 7 Ultimate 64bit
CPU: AMD Athlon 64 x2 4600+ 2.4GHz @2.82 GHz (Možný bottleneck?)
MOBO: ASUS M2A-VM
GPU: ASUS AMD Radeon HD 7770 Asus DirectCU 1GB GDDR5
PSU: 400w (Myslím že jeden z hlavních problému bude právě tady, že grafika nedostává prostě dostatečně "nažrat" od zdroje)
RAM: 4GB DDR2 800Mhz (kvůli overclocku CPU na 667MHz)

Myslím že tu je vše co potřebujete, kdyžtak se samozřejmě ptejte.
Předem Díky.

Příspěvek upravil Enxty, 17.07.2014, 15:23.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
__sXe__
příspěvek 17.07.2014, 15:00
Příspěvek #2



Ikona skupiny

Skupina: CoD4 admin
Příspěvků: 1975
Registrován: 15.09.2009
ID: 31898




Reinstal winu tongue.gif


--------------------
Tvůj příslib ticha padl kolem,
Blázním z pohledu do tvých očí,
Cítím temnotu, která se nad ní rozlila,
Převezmu tě, jestli chceš
(Tohle jsi udělala)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Enxty
příspěvek 17.07.2014, 15:19
Příspěvek #3





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 350
Registrován: 23.07.2012
Bydliště Ostrava
ID: 44126




Zkoušel jsem, nic :/


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sub-Zero
příspěvek 17.07.2014, 15:41
Příspěvek #4


Qui ventum seminat, turbinem metet!
Ikona skupiny

Skupina: CoD2 head admin
Příspěvků: 5496
Registrován: 14.08.2006
ID: 16943




QUOTE(Enxty @ 17.07.2014, 14:52) *
...(03b, win32k.sys) ...

Nedávno jsem řešil identický problém a byla to deska.


--------------------
"To přeci každej civilizovanej člověk ví že když tluče, a někdo na něj zatluče, že na něj tluče proto aby netlouk!"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Enxty
příspěvek 17.07.2014, 15:45
Příspěvek #5





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 350
Registrován: 23.07.2012
Bydliště Ostrava
ID: 44126




Podle toho kodu by to měla být teda grafika no :/
Nějáky způsob jak otestovat teda desku jestli je chyba na ní?

EDIT:\\ K tomu reinstallu Winu, reinstalloval jsem ho ještě na staré grafice abych tomu dal poslední šanci, přišlo mi to jako poslední šanci jestli stará grafika ještě nepojede, ale na nové jsem to nezkoušel. Rád bych však nechal reinstall Winu na poslední možnost, snad funkční no.

Příspěvek upravil Enxty, 17.07.2014, 17:36.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sub-Zero
příspěvek 17.07.2014, 19:16
Příspěvek #6


Qui ventum seminat, turbinem metet!
Ikona skupiny

Skupina: CoD2 head admin
Příspěvků: 5496
Registrován: 14.08.2006
ID: 16943




Jak jí otestovat, to netušim. Ono to poznáš celkem jednoduše - když ani po reinstallu nebudeš mít klid, tak můžeš grafiku v klidu vyloučit, když ti to ani na té nové nepůjde, ne?


--------------------
"To přeci každej civilizovanej člověk ví že když tluče, a někdo na něj zatluče, že na něj tluče proto aby netlouk!"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
__sXe__
příspěvek 17.07.2014, 19:27
Příspěvek #7



Ikona skupiny

Skupina: CoD4 admin
Příspěvků: 1975
Registrován: 15.09.2009
ID: 31898




Požičať si novú základovku, na ktorú ti budú pasovať veci z PC a uvidíš thumbsup.gif

Prípadne robiť to čo ja, keď som mal problém a nevedel som si dať rady - vymeniť všetky komponenty po jednom biggrin.gif


--------------------
Tvůj příslib ticha padl kolem,
Blázním z pohledu do tvých očí,
Cítím temnotu, která se nad ní rozlila,
Převezmu tě, jestli chceš
(Tohle jsi udělala)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Enxty
příspěvek 17.07.2014, 19:33
Příspěvek #8





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 350
Registrován: 23.07.2012
Bydliště Ostrava
ID: 44126




No kdybych si mohl sehnat brigádu kde bych měl peníze za které bych pak mohl dokupovat a postupně upgradovat komponenty tak už tam jsem, ale co pro 16-ti lettého je za brigádu za peníze? Roznášení samolepek? Ne díky.
Mám doma ještě jeden PC, od mamky, má tam 620W zdroj, mám zkusit jestli to nebude tím? Je to vůbec možné že to bude tím? Jinak má podobnou základovku (podporuje i můj starej křáp CUP takže můžu zkusit pak i to)

Příspěvek upravil Enxty, 17.07.2014, 19:34.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tipos
příspěvek 17.07.2014, 22:11
Příspěvek #9


A problem bro?


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 2352
Registrován: 25.02.2009
Bydliště Šenov u Ostravy
ID: 29558




Záleží od jaké firmy máš ten zdroj. Zkusit je vyměnit můžeš.

Reinstal u mě teda nikdy nepomohl. Lepší je Smazat oddil a nainstalovat čístý windows bez ničeho. Drivery z cedla a když ani to nepomůže tak desku vyhodit oknem :)


--------------------
Nadupaný ntb - Acer 5742G !!!____a ještě nadupanější PC !!! <- OSTRAVA !!!
Intel® Core™ i3-370M processor____________________Intel ® Core™ i3-4130 CPU @3,4GHz
15.6" HD LED LCD________________________________LG Flatron W1942S
Ati Mobilitiy Radeon™ HD 5470_____________________Ati Radeon R7 260x
4GB DDR3 Memory_______________________________ 4GB DDR3 Memory
320 GB HDD ____________________________________1000 GB HDD Seagate
DVD-Super Multi DL Drive_________________________ ---
Acer Nplify™802.11b/g/n _________________________ ---
6-cell Li-ion battery_______________________________ 400W Seasonic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Enxty
příspěvek 17.07.2014, 22:27
Příspěvek #10





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 350
Registrován: 23.07.2012
Bydliště Ostrava
ID: 44126




Hele, v papírech tu není zmíněná firma zdroje, zítra jak vstavu budu to hned přehazovat tudíž vám tu budu moct poskytnout název firmy co to vyrobila (pokud to tam bude), jen 400W LPA P4, jestli najdete něco víc, dostáváte zlatého bludišťáka. :D
Zdroj z druhého PC je 620W taky nevím jaké firmy, vše dopíšu zítra a odzkouším, ať se někam pohnem. Pro dnešek tedy asi díky všem (y) :)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Enxty
příspěvek 18.07.2014, 13:27
Příspěvek #11





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 350
Registrován: 23.07.2012
Bydliště Ostrava
ID: 44126




So, hello once again.

Dneska jsem přendával hned ráno ty zdroje, nepomohlo.
Tak jsem pak hned šel předělávat ty desky... Teda, je to fuška :D
Ale výsledků jsem se však nedočkal, PC se resetne při "Starting Windows" a tak furt dokola.
Takže teď na mamčiném PC dávám na flashku Win7 a zkusím to hned reinstallovat, snad to půjde.

Nebo máte někdo jiné nápady co s tím?
Kdyby jste něco chtěli vědět určitě pište.

Příspěvek upravil Enxty, 18.07.2014, 13:28.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slamb
příspěvek 18.07.2014, 18:52
Příspěvek #12


hřbitovní support
Ikona skupiny

Skupina: GP Support
Příspěvků: 6426
Registrován: 20.02.2005
Bydliště Praha
ID: 5109




QUOTE(Tipos @ 17.07.2014, 23:11) *
Drivery z cedla

tohle je samozřejmě ta nejhorší věc a dělal by ji jenom naprostej šílenec, že... nebo tipos rolleyes.gif

QUOTE(Enxty @ 18.07.2014, 14:27) *
Tak jsem pak hned šel předělávat ty desky... PC se resetne při "Starting Windows" a tak furt dokola.

nečekaně, když měníš desku biggrin.gif leda bys tam dal desku skoro identickou, pak by to jet mohlo...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Enxty
příspěvek 18.07.2014, 21:10
Příspěvek #13





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 350
Registrován: 23.07.2012
Bydliště Ostrava
ID: 44126




Měnil jsem desku M2A VM za M2N E. Každopádně furt mi to nejde.. Snažím se to bootovat z USB flashky ale nedaří se mi ji udělat aby prostě bootla ty okna na instalaci... Problem je že už nevím co dělat.. Když zapnu PC, dam F8 (boot menu) tam najedu na flashku a dam enter a pak černo a dole "Windows is loading files.." loaduje to pekelně dlouho (5-8min) a pak když už se to doloaduje tak se mi ukáže" Starting Windows" a další už je pak instalační screen Win7.. Tady každej krok (next, načítání) trvá snad minimálně 10minut takže to je na fest dlouho. Když už se někam ale dostanu, chce to po mě jakési drivery, a vůbec nevím jaké a proč to chce drivery když to má být jen instalačka přes cmd nevím jak bych mohl spustit instalaci winu když jsem v "Repair System" obrazovce.. Help?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slamb
příspěvek 18.07.2014, 21:14
Příspěvek #14


hřbitovní support
Ikona skupiny

Skupina: GP Support
Příspěvků: 6426
Registrován: 20.02.2005
Bydliště Praha
ID: 5109




proboha odnes to do servisu, tady budeš tejden něco koumat a stejně vyřešíš ho*** rolleyes.gif a ještě když si tam cpeš nelegální wokna z bůhvíjakýho pochybnýho zdroje...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Enxty
příspěvek 18.07.2014, 21:33
Příspěvek #15





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 350
Registrován: 23.07.2012
Bydliště Ostrava
ID: 44126




vždycky mi tyhle okna šly a z flashky taky, ale měl jsem jinou, nevím co je s touhle špatně :-) Píšu tu bo to právě nikam nést nechci ani nikomu dávat. Potřebuju jen nějak dostat funkční Winy z flashky do kompu a bootnout to, což mi jaksik nejde.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Stran(y): V   1 2 >
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Uživatel(é/ů) pročítá toto téma (1 neregistrovaných a 0 anonymních uživatelů)
0 registrovaní:

 



RSS Lo-Fi verze Dnes je: 21.11.18 - 15:02
Darkness Skin by Danellis. Converted by New Horizon Skins.
Toplist