IPB

Vítejte ( Přihlášení | Registrace )

 
Reply to this topicStart new topic
> Pripojuji k GPCL...
bad_messiah
příspěvek 27.03.2015, 19:53
Příspěvek #1





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8
Registrován: 03.03.2005
ID: 5261




Zdravim,

po dlhsom case som si na Vas spomenul, ze si zahram COD2...

1. nainstaloval som si klienta (vyskusany 32bit / 64bit)
2. pridal som ho medzi vynimky na firewall (preventivne aj vypol)
3. na routri som tiez preventivne vypol firewall
4. vyskusane v chrome / IE, adobe aktualne

pri spusteni gamepark space : "Pripojuji k GPCL..." mi cca po 15s napise ze nebolo mozne naviazat spojenie GP klientom...

Co dodat : POMOC eh-smiley.gif
PS: na fore som pozeral nieco podobne ale nikde nic, ci?

Příspěvek upravil bad_messiah, 27.03.2015, 19:54.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Piplovic.
příspěvek 27.03.2015, 21:11
Příspěvek #2


hups
Ikona skupiny

Skupina: GTA:SA admin
Příspěvků: 2469
Registrován: 14.08.2006
Bydliště Ostrava
ID: 16929




Co máš za systém ?

Máš nainstalovanou tu aplikaci , která má být spuštěna s klientem , vedle hodin na liště ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bad_messiah
příspěvek 29.03.2015, 15:14
Příspěvek #3





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8
Registrován: 03.03.2005
ID: 5261




mam win 8.1 x64

hej klienta mam spusteneho (tj. ikonka vedla hodin)

- skusal som to aj s nainstalovanou verziou, aj s tymi co sa daju hned spustit (vo verzii x86 / x64)

Teraz som sa ktomu opat dostal, stale ten isty problem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Strace111
příspěvek 19.01.2016, 23:14
Příspěvek #4





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 1
Registrován: 19.01.2016
ID: 47078




Ahoj mám stejný problém,při načítání v klientovi mi to piše , NA SERVER MÁTE ZAKÁZANÝ PŘÍSTUP,máte někdo nějakou radu? vedle hodin mam klienta spuštěneho
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slamb
příspěvek 20.01.2016, 03:16
Příspěvek #5


hřbitovní support
Ikona skupiny

Skupina: GP Support
Příspěvků: 6419
Registrován: 20.02.2005
Bydliště Praha
ID: 5109




máš poškozenou síť nebo systém
aktuální firmware do routeru je na stránkách výrobce, systém taky https://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
juto
příspěvek 22.01.2017, 13:13
Příspěvek #6





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 6
Registrován: 31.01.2010
ID: 33414




QUOTE(Slamb @ 20.01.2016, 03:16) *
máš poškozenou síť nebo systém
aktuální firmware do routeru je na stránkách výrobce, systém taky https://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench


No tvl to je rada... Já mám tenhle broblém taky a určitě to není sítí. Měl jsem to i dřív když jsem přešel z win 7 na 8. Ale nemůžu si vzpomenout.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Uživatel(é/ů) pročítá toto téma (1 neregistrovaných a 0 anonymních uživatelů)
0 registrovaní:

 



RSS Lo-Fi verze Dnes je: 28.07.17 - 19:52
Darkness Skin by Danellis. Converted by New Horizon Skins.
Toplist