IPB

Vítejte ( Přihlášení | Registrace )

> Důležité

Pokud máte nějaký dotaz či problém s Call of Duty: World at War, nejprve si přečtěte náš F.A.Q. - ČASTO KLADENÉ OTÁZKY, než položíte vlastní otázku!

Také byste měli znát PRAVIDLA PRO HRÁČE. Vyhnete se tak zbytečným nepříjemnostem.

2 Stran(y): V  < 1 2  
Closed TopicStart new topic
> F.A.Q. - často kladené otázky, Frequently Asked Questions
CyboPat
příspěvek 22.11.2008, 12:08
Příspěvek #16





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 3162
Registrován: 25.10.2003
ID: 223




15. Nefunguje mi klient

15.1. Nemáte nainstalovaný GamePark Klient.
15.2. Máte ban, jak postupovat viz. bod 3.)
15.3. Pokud ani to nepomůže, zkuste přeinstalovat klienta.

Návrat na obsah

Příspěvek upravil CyboPat, 22.11.2008, 22:55.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CyboPat
příspěvek 22.11.2008, 12:08
Příspěvek #17





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 3162
Registrován: 25.10.2003
ID: 223




16. Nejde mi spustit hra

16.1. Máte Firewall nebo jste za proxy serverem a máte jej špatně nastavený, popřípadě blokuje herní porty váš poskytovatel připojení (porty 26000 až 29999)
16.1.1. Pokud jste za firewallem a na herní server se vůbec nemůžete dostat, zkuste na chvíli vypnout firewall (Start / Ovládací panely / Brána firewall.. / Vypnuto) a znovu se připojit. Pokud to poté jde, je nutno do firewallu přidat výjimku pro Call of Duty: World at War Multiplayer a opět firewall zapnout. Nedoporučujeme mít firewall vypnutý! Obdobně řešte i pokud používáté firewally jiných výrobců (F-Secure apod.)
16.1.2. Pokud jste za proxy musíte povolit porty 26000 až 29999
16.1.3. Kontaktujte svého poskytovatele internetového připojení a informujte se jestli vám neblokuje porty 26000 až 29999, popřípadě mu řekněte, a? vám je povolí
16.2. Nemáte nainstalované věci, které potřebujete pro připojení do hry (viz. bod 2.)
16.3. Máte chybu někde v instalaci, zkuste znova nainstalovat hru

Návrat na obsah

Příspěvek upravil CyboPat, 04.12.2008, 07:27.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CyboPat
příspěvek 22.11.2008, 12:09
Příspěvek #18





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 3162
Registrován: 25.10.2003
ID: 223




17. Demo

Hra podporuje demo až od verze 1.3

Příkazy:
- nahrání dema: /record nazevdema (nepoužívejte mezery nebo diakritiku!)
- zastavení nahrávání dema: /stoprecord
- přehrání dema: /demo nazevdema

Poznámka: K přehrávání také můžete použít utilitu CoDWaW Player

Dema naleznete v herním profilu:
např: "c:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Data aplikací\Activision\CoDWaW\players\demos"

Návrat na obsah

Příspěvek upravil CyboPat, 05.03.2009, 23:28.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CyboPat
příspěvek 22.11.2008, 12:09
Příspěvek #19





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 3162
Registrován: 25.10.2003
ID: 223




18. Screenshoty

18.1. Screenshot ve hře vytvoříte snadno stiskem klávesy (defaultně F12) nebo příkazem do konzole /screenshotjpeg, obrázek pak najdete ve složce:
pro Win XP : "C:\Documents and Settings\[Váš účet]\Dokumenty\Activision\CoDWaW\screenshots"
pro Win Vista: "C:\Users\[Váš účet]\Dokumenty\Activision\CoDWaW\screenshots"
18.2. Screenshot GamePark klienta pořídíte stiskem klávesy PrintScreen (pouze okno Alt+PrintScreen) na klávesnici (někdy bývá označena PrtScr). Poté otevřete program Malování (Start / Všechny programy / Příslušenství / Malování) a z menu Úpravy vyberete příkaz Vložit. Dáte Soubor / Uložit, zadáte název souboru a v roletovém menu pod ním vyberete formát JPEG nebo PNG.

Návrat na obsah

Příspěvek upravil CyboPat, 22.11.2008, 23:06.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CyboPat
příspěvek 22.11.2008, 12:09
Příspěvek #20





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 3162
Registrován: 25.10.2003
ID: 223




19. Ping

19.1. Svůj ping můžete sledovat prostřednictvím lagometru, který zobrazíte tak, že otevřete konzoli a napište příkaz /cg_drawlagometer 1
19.2. Pokud máte špatný ping a lagy ve hře, můžete si otestovat spojení na gamepark.cz pomocí systémového příkazu ping.exe s parametrem -t gamepark.cz (Start / Spustit / ping -t gamepark.cz/ OK)
Běh programu ukončíte Ctrl+C.
Pokud se mezi výpisy typu Odpověď od 80.118.10.91: bajty=32 čas=18ms TTL=120 objevují často i ztráty, řešte problém s vaším poskytovatelem internetu.

Pokud jste za firewallem a na herní server se vůbec nemůžete dostat, zkuste na chvíli vypnout firewall (Start / Ovládací panely / Brána firewall.. / Vypnuto) a znovu se připojit. Pokud to poté jde, je nutno do firewallu přidat výjimku pro Call of Duty: World at War Multiplayer a opět firewall zapnout. Nedoporučujeme mít firewall vypnutý! Obdobně řešte i pokud používáté firewally jiných výrobců (F-Secure apod.)
Pokud to nejde ani poté je nutné se dotázat poskytovatele vašeho internetu zda neblokuje porty 26000 až 29999.

Návrat na obsah

Příspěvek upravil CyboPat, 22.11.2008, 23:07.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CyboPat
příspěvek 22.11.2008, 12:10
Příspěvek #21





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 3162
Registrován: 25.10.2003
ID: 223




20. FPS

FPS (frames per second) = Počet snímku za vteřinu, který je engine schopný vyprodukovat v závisloti na výkonu vašeho počítače.

20.1. FPS zobrazíte příkazem /cg_drawfps 1 (funkční až od verze 1.2)
20.2. Pokud máte nízké FPS, zkuste jednu z následujících možností:
20.2.1. V menu hry najděte volbu "Synch every frame" a vypněte ji.
20.2.2. V menu ovladačů grafické karty najděte volbu "Vertikální synchronizace" a vypněte ji.
20.2.3. V menu stáhněte detaily hry na minimum.
20.2.4. Aktualizujte ovladače grafiky nVidia, ATI.
20.2.5. Standardně má hra nastaveno přes příkaz com_max_fps N omezení FPS na 85. Do konzole zadejte příkaz /com_maxfps 250. Hodnota 250 je zde pouze jako příklad. Nulou omezení úplně vypnete.
POZOR: Toto nastavení nemusí být slučitelné s některými pravidly v soutěžích a proto je nutné jej dle toho případně upravit.

Návrat na obsah

Příspěvek upravil CyboPat, 09.02.2009, 13:49.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CyboPat
příspěvek 26.11.2008, 20:34
Příspěvek #22





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 3162
Registrován: 25.10.2003
ID: 223




21. PunkBuster kick za cvar

PunkBuster=integrovaný systém ochrany proti cheaterům
kick=vyhození "vykopnutí" hráče ze serveru
cvar=hodnota nastavení parametru u hráče

Pokud vás server "kickne" a ukáže vám podobný výpis dopustili jste se toho, že máte nastaven některý parametr na hodnotu mimo rozsah povolený na serveru. Zajímejte se o to jaký parametr se jedná (název parametru je vlevo před znakem rovná se =, v příkladu r_lodscalerigid) a jakou momentálně obsahuje hodnotu (vpravo za =, v příkladu číslo 4 ).


Hodnota nemusí být přesně, dost často se jedná o rozsah ve kterém se musí vaše hodnota pohybovat (INSIDE).
Ve výpisu konzole zjistíte zkrácený výpis seznamu určitých parametrů, které jsou hlídané a jejich povolené rozsahy.
Úplný seznam hodnot zjistíte použitím příkazu: /pb_cvarlist



V našem příkladě je nevhodné nastavení označeno na konci řádku slovem VIOLATION. Dozvíme se, že parametr r_lodscalerigid (nastavení detailů statických modelů) musí být přesně 1 (EQUAL). Do konzole tedy zadáme příkaz /r_lodscalerigid 1 a příkazem /reconnect se můžeme zkusit znovu připojit. Pokud zadáme příkaz /r_lodscalerigid bez hodnoty, vypíše nám aktuální nastavení. To je dobré pro kontrolu, zda jsme zadali příkaz správně a požadovaná hodnota se do hry zadala.
Všechny tyto hodnoty se také dají pohodlně editovat ručně přímo v mp_config.cfg pomocí editoru WordPad. Ten najdete ve svém herním profilu:
"C:\Documents and Settings\[uživatelský účet]\Local Settings\Data aplikací\Activision\CoDWaW\players\profiles\[hráčský účet]\config_mp.cfg"

Seznam kontrolovaných cvarů a jejich povolené hodnoty:

pb_sv_cvar cg_fov IN 65 80
pb_sv_cvar cl_maxpackets IN 30 100
pb_sv_cvar com_maxfps IN 40 250
pb_sv_cvar r_lodscalerigid IN 1 1
pb_sv_cvar cg_hudDamageIconHeight IN 64
pb_sv_cvar cg_hudDamageIconInScope IN 0
pb_sv_cvar cg_hudDamageIconOffset IN 128
pb_sv_cvar cg_hudDamageIconTime IN 2000
pb_sv_cvar cg_hudDamageIconWidth IN 128
pb_sv_cvar cl_freelook IN 1
pb_sv_cvar cl_pitchspeed IN 140
pb_sv_cvar cl_punkbuster IN 1
pb_sv_cvar cl_yawspeed IN 140
pb_sv_cvar m_pitch OUT -0.015 0.015
pb_sv_cvar m_yaw IN 0.022
pb_sv_cvar rate IN 25000
pb_sv_cvar r_cosmeticCullMax IN 16
pb_sv_cvar r_cosmeticCullMin IN 16
pb_sv_cvar r_picmip IN 0 3
pb_sv_cvar r_polygonOffsetScale IN -4 0
pb_sv_cvar r_polygonOffsetBias IN -16 0
pb_sv_cvar r_lightTweakAmbient IN 0 0.3
pb_sv_cvar sensitivity IN 0 30.000001
pb_sv_cvar snaps IN 20 30
pb_sv_cvar fx_draw IN 1
pb_sv_cvar fx_enable IN 1
pb_sv_cvar cg_nopredict IN 0 0


Návrat na obsah

Příspěvek upravil CyboPat, 06.12.2008, 11:41.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zdama
příspěvek 04.12.2008, 20:43
Příspěvek #23


Ti,jenž jsou hrdi a nepokleknou,poté poraženi obrátí se v prach


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 1500
Registrován: 17.03.2005
Bydliště Dobris
ID: 5491




22. Tvorba profilu (pro verzi 1.4)

Pakliže máte problém se hrou, kdy při připojování na naše servery chce neustále vytvářet on-line profil, postupujte následovně.

- CoD:WaW od verze 1.2 je první hrou v sérii CoD, která vyžaduje patch i na straně klienta
- návod je tvořen na Windows XP i Windows Vista
- OS .. zkratka operační systém
- je nutné si v OS zobrazit skryté soubory
(Ovládací panely / Možnosti složky / Zobrazení / Odškrtnout Skrýt chráněné..)
- [OS-profil] .. cesta k vašemu profilu pod kterým jste v OS přihlášeni


1. Multiplayer hra vám vytvoří sama několik náhodných herních profilů se smyšlenými nicky. Najdete je dle vašeho OS zde:

Windows XP: [OS-profil]\Local Settings\Data aplikací\Activision\CoDWaW\players\profiles
Windows Vista: [OS-profil]\AppData\Local\Activision\CoDWaW\players\profiles



2. Jeden profil si vyberte a přejmenujte název složky na nick, který hodláte používat. Nepoužívejte žádné znaky, diakritiku, mezery apod. Snažte se pokud možno omezit název jen na velká a malá písmena. V našem příkladu jsem ho pojmenoval "Tom"


3. Ve stejné složce ve které leží váš profil "Tom", najděte i soubor active.txt, pomocí poznámkového bloku jej otevřete a text v něm změňte přesně na nick (v našem příkladu Tom), kterým jste pojmenovali složku profilu.



4. Po uložení změny v souboru active.txt na tento soubor klikněte pravým tlačítkem myši. V seznamu, který se vám tím rozbalí vyberte dole Vlastnosti a v položce Atributy zaškrtni políčko Jen pro čtení a potvrď OK.




5. Pus?te si GP klienta klikem na jakoukoliv místnost CoD:WaW na GP, kamkoliv ve klientu klikněte pravým tlačítkem u myši a vyberte položku Instalované hry. V seznamu her na levé straně klienta najděte hru Call of Duty World at War, v poli u této hry bude uvedeno něco podobného "C:\Program Files\Activision\Call of Duty - World at War". Pod tímto hlavním polem s cestou ke hře naleznete pole s názvem Parametry. Do pole Parametry vložte příkaz +set com_playerprofile "Tom" (a nebo jiný vámi zvolený aktivní profil) a klik na OK



6. Zazálohujte a nebo přejmenujte si spouštěcí soubor "[CoD:WaW]\CoDWaWmp.exe", Stáhněte si tento patch hry a přepište jím originál.


Nyní by vám již nic nemělo bránit ve hře na našich serverech.


Návrat na obsah

Příspěvek upravil CyboPat, 24.04.2009, 12:27.


--------------------
SYMBIANT - chytrá řešení IT

CPU: Intel Core 2 Quad 9550s 2.8 GHz@3.65 (430x8.5, 1.224 Vcore, burn 55°C), MB: Asus Maximus II Formula, Case Thermaltake Armor LCS (chlazení vodou), RAM: 2 GB Kingston 1200MHz 5-5-5-15 2T 2.25V(KHX9600D2K2/2GN), VGA: Asus nVidia GTX 260, Sound: Asus Xonar DX, Fortron Epsilon700w, 2xRaptor 74GB RAID0 System, WD 250GB Data, WD750GB Storage. Scynthe Kama meter.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CyboPat
příspěvek 07.12.2008, 14:02
Příspěvek #24





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 3162
Registrován: 25.10.2003
ID: 223




23a. Mapy
První název je konzolový název. Ten který musíte použít např. při změně mapy. V závorce jsou uvedeny dlouhé názvy, ty které vidíte při načítání mapy. Pozor: některé názvy se vůbec neshodují! Vývojáři z Treyarch zde pokračují ve schyzofrenní tradici, kterou zavedli vývojáři v IW s různými pojmenováními map v konzoli a v načítací obrazovce.

23.1. Základní, dodané vývojáři:

1. mp_airfield (Airfield)



2. mp_asylum (Asylum)



3. mp_castle (Castle)



4. mp_courtyard (Courtyard)



5. mp_docks (Sub Pen) (součást patche 1.5)



6. mp_dome (Dome)



7. mp_downfall (Downfall)



8. mp_hangar (Hangar)




9. mp_kneedeep (Knee Deep) (součást patche 1.4)



Návrat na obsah

Příspěvek upravil CyboPat, 19.07.2009, 14:19.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CyboPat
příspěvek 07.12.2008, 14:03
Příspěvek #25





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 3162
Registrován: 25.10.2003
ID: 223




23b. Mapy
23.1. Základní, dodané vývojáři (pokračování):

10. mp_kwai (Banzai) (součást patche 1.5)



11. mp_makin (Makin)



12. mp_makin_day (Makin Day) (součást patche 1.2)



13. mp_nachtfeuer (Nightfire) (součást patche 1.4)



14. mp_outskirts (Outskirts)



15. mp_roundhouse (Roundhouse)



16. mp_seelow (Seelow)



17. mp_shrine (Cliffside)



18. mp_stalingrad (Corrosion) (součást patche 1.5)



19. mp_suburban (Upheaval)



20. mp_subway (Station) (součást patche 1.4)




23.2. Custom: prozatím nejsou na GP nainstalovány žádné


Návrat na obsah

Příspěvek upravil CyboPat, 19.07.2009, 14:19.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CyboPat
příspěvek 11.12.2008, 10:26
Příspěvek #26





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 3162
Registrován: 25.10.2003
ID: 223




24. Při připojení je vyžadováno vytvoření Online profilu

24.1. Někdy dojde při pokusu o připojení na server k chybě která skončí požadavkem na vytvoření nového Online profilu (viz. obrázek).


V tomto případě často stačí zadat do konzole příkaz: /reconnect

Návrat na obsah

Příspěvek upravil Ham3r, 08.01.2009, 19:32.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ham3r
příspěvek 08.01.2009, 19:30
Příspěvek #27


Proti zlu? Zlem!


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 541
Registrován: 03.02.2006
ID: 11101




25. Ruční instalace comMod modu

Pokud se nepovede automatický download můžete comMod nainstalovat ručne.

1. comMod si stáhněte z této adresy.
2. Otevřete složku se svým profilem a zde si vytvořte složku mods.
3. Do složky mods ze souboru gp_commod17.zip rozbalte složku gp_commod19.

Nakonec by vaše složka měla vypadat takto:
"c:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Data aplikací\Activision\CoDWaW\mods\gp_commod19"

V této složce budete mít dva soubory: mod.ff a z_v19_comMod.iwd.

Návrat na obsah

Příspěvek upravil CyboPat, 25.07.2009, 21:55.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CyboPat
příspěvek 09.02.2009, 13:58
Příspěvek #28





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 3162
Registrován: 25.10.2003
ID: 223




26. Po instalaci patche 1.2 nejde zvuk (Windows Vista)

Na operačním systému Windows Vista jsou hlášeny po nainstalování patche problémy se zvukem ve hře.
Zkuste to vyřešit tímto způsobem:

Start -> Ovládací panely -> Hardware a zvuk -> Zvuk -> Vyberte používané reproduktory -> Vlastnosti -> Upřesnit -> nastavit 16 bitů - 44100/48000 Hz

Návrat na obsah

Příspěvek upravil CyboPat, 09.02.2009, 14:02.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Stran(y): V  < 1 2
Closed TopicStart new topic
1 Uživatel(é/ů) pročítá toto téma (1 neregistrovaných a 0 anonymních uživatelů)
0 registrovaní:

 



RSS Lo-Fi verze Dnes je: 8.12.19 - 05:57
Darkness Skin by Danellis. Converted by New Horizon Skins.
Toplist