IPB

Vítejte ( Přihlášení | Registrace )

28 Stran(y): V  « < 26 27 28  
Reply to this topicStart new topic
> Apple®, Mac, MacBook, iPhone, iPad
Hodnocení 3 V
A.l.i.3.n
příspěvek 19.10.2016, 18:24
Příspěvek #406


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8878
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




QUOTE(W3N4 @ 17.10.2016, 16:20) *
Taky si myslim, ze je Mac OS X spatny system (porad lepsi nez Windows) a to i z uzivatelskeho hlediska. Sam jsem svuj MacBook prodal, protoze:
- Klavesy pro ovladani hudby funguji na nic (jenom s iTunes funguji dobre, ale ja iTunes nepouzival)
- Programy, ktere nejsou od applu jsou casto strasne
- *.pkg balicky jsou absolutni zvrhlost
- Homebrew je katastrofa
- V app storu jsm nikdy nic nenasel, je uplne k nicemu. A kdyz uz v nem neco je, tak to stoji penize.
- Standardni sada utilit v terminalu je starsi nez unix
- NTFS
- Kazdy update vyzaduje restart
- "The operation can’t be completed because the item “script.sh” is in use".. I po restartu.
- "The document “script.sh” can’t be opened because it’s in the Trash". A to jako proc?
- Kdyz aplikaci zavrete, neni opravdu zavrena. Je traba ji zavrit pres menu.
- Problemy s Pythonem. Napriklad kdyz clovek udela http request v jinem procesu nez v hlavnim, aplikace spadne.
- Problemy s Wifi trvaly pul roku, nez Apple napadlo je definitivne opravit.
- Nainstalovat nektere utility je neuveritelne obtizne (napr. octave)
- Print screen: Command+Shift+3
- Cut ("vyjmout") na macu asi neexistuje. Ctrl+X nebo Cmd+X nefunguje.
- V El Capitanovi byla pridana nova "feature", kvuli ktere se stava, ze nektere soubory nemuzou byt smazany ani jako root.
- Novy soubor ve finderu pres GUI vytvorit proste nejde.

Pravdepodobne jsem na toho dost zapomel, MacBook jsem prodal pred pul rokem. Uz nikdy vice, zlaty Linux :)

- Se Spotify i Google Music funguji v pohode
- NTFS se da rozchodit
- Ne kazdy update vyzaduje restart (rozhodne mene nez u Win, ale asi vice nez u Linuxu)
- Vetsina aplikaci se da nastavit tak ze se zavre. CMD+Q funguje vzdy
- Problem s Pythonem jsem zadny nemel. I kdyby, tak to nevypada jako OS chyba.
- CMD+Shift+3 a 4 pouzivam casto a nijak mi ta krkolomna zkratka uz nevadi :D (ve Windows je potreba pres Start najit appku, ktera to dela)
- Cut existuje, ale funguje trochu jinak. CMD+C a pak CMD+Alt+V
- To je opravdu feature a podle me je to celkem dobry napad. Da se vypnout.
- Soubor vytvari aplikace. Prazdny soubor vytvari `touch`


Tzn. vetsina tvych problemu je neznalost, nebo jen subjektivni preference/zvyk tongue.gif


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
W3N4
příspěvek 20.10.2016, 22:04
Příspěvek #407


i = i++;


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 2181
Registrován: 14.05.2007
ID: 20694




QUOTE(A.l.i.3.n @ 19.10.2016, 19:24) *
- Se Spotify i Google Music funguji v pohode
- NTFS se da rozchodit
- Ne kazdy update vyzaduje restart (rozhodne mene nez u Win, ale asi vice nez u Linuxu)
- Vetsina aplikaci se da nastavit tak ze se zavre. CMD+Q funguje vzdy
- Problem s Pythonem jsem zadny nemel. I kdyby, tak to nevypada jako OS chyba.
- CMD+Shift+3 a 4 pouzivam casto a nijak mi ta krkolomna zkratka uz nevadi :D (ve Windows je potreba pres Start najit appku, ktera to dela)
- Cut existuje, ale funguje trochu jinak. CMD+C a pak CMD+Alt+V
- To je opravdu feature a podle me je to celkem dobry napad. Da se vypnout.
- Soubor vytvari aplikace. Prazdny soubor vytvari `touch`


Tzn. vetsina tvych problemu je neznalost, nebo jen subjektivni preference/zvyk tongue.gif


- Zkousel jsem vsechny mozne aplikace pro Google Music, vsechno melo ten stejny problem - obcas proste ty klavesy prestanou z niceho nic fungovat.
- Ano, da se rozchodit, ale je to slozitejsi nez prekompilovat linux kernel
- To je pravda, v linuxu ale neni treba restart nikdy. Co me na tom iritovalo nejvic je to, ze to instaluje ten update pri restartu, takze clovek nemuze pri tom pouzivat PC. A ta jejich feature "nainstalovat pres noc" mi nikdy na Macu nefungovala.
- No nebudu kazdou aplikaci zvlast prece takhle nastavovat, to neni vubec "user friendly"
- Na linuxu ten stejny problem nemam. Vyresil jsem ten problem tak, ze jsem tu aplikaci zkusil pustit na linuxu (a to jsem mel uplne stejnou verzi Pythonu)
- Ja na tu zkratku vzdy zapomel ve chvili, kdy jsem ji nejvic potreboval :)
- Fuj :)
- Jo, da se vypnout. Aspon tak. I kdyz by se to aspon mohlo dat vypnout bez restartu.
- Takze pro vytvoreni souboru musim do terminalu? Taky "user friendly" jak neco :)

Příspěvek upravil W3N4, 20.10.2016, 22:06.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 21.10.2016, 20:44
Příspěvek #408


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8878
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




QUOTE(W3N4 @ 20.10.2016, 23:04) *
- Zkousel jsem vsechny mozne aplikace pro Google Music, vsechno melo ten stejny problem - obcas proste ty klavesy prestanou z niceho nic fungovat.
- Ano, da se rozchodit, ale je to slozitejsi nez prekompilovat linux kernel
- To je pravda, v linuxu ale neni treba restart nikdy. Co me na tom iritovalo nejvic je to, ze to instaluje ten update pri restartu, takze clovek nemuze pri tom pouzivat PC. A ta jejich feature "nainstalovat pres noc" mi nikdy na Macu nefungovala.
- No nebudu kazdou aplikaci zvlast prece takhle nastavovat, to neni vubec "user friendly"
- Na linuxu ten stejny problem nemam. Vyresil jsem ten problem tak, ze jsem tu aplikaci zkusil pustit na linuxu (a to jsem mel uplne stejnou verzi Pythonu)
- Ja na tu zkratku vzdy zapomel ve chvili, kdy jsem ji nejvic potreboval :)
- Fuj :)
- Jo, da se vypnout. Aspon tak. I kdyz by se to aspon mohlo dat vypnout bez restartu.
- Takze pro vytvoreni souboru musim do terminalu? Taky "user friendly" jak neco :)

- Ono totiz jakakoliv aplikace pri otevreni muze tyhle klavesy ukrast. Staci restartovat aplikaci a pojede to.
- Neni, je to otazka asi 5 minut :D
- Jo, nove MBP uz umi instalovat updaty ve sleep modu :)
- Nenastavuj a zvykni si na to, jak funguje macOS (nebo si kup vic RAM)
.
.
.
.
.
Uz me to neba :D

On topic: IBM Says Macs Are Up to $543 Less Expensive Than PCs Over Time


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
W3N4
příspěvek 22.10.2016, 12:58
Příspěvek #409


i = i++;


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 2181
Registrován: 14.05.2007
ID: 20694




QUOTE(A.l.i.3.n @ 21.10.2016, 21:44) *
- Ono totiz jakakoliv aplikace pri otevreni muze tyhle klavesy ukrast. Staci restartovat aplikaci a pojede to.
- Neni, je to otazka asi 5 minut :D
- Jo, nove MBP uz umi instalovat updaty ve sleep modu :)
- Nenastavuj a zvykni si na to, jak funguje macOS (nebo si kup vic RAM)
.
.
.
.
.
Uz me to neba :D

On topic: IBM Says Macs Are Up to $543 Less Expensive Than PCs Over Time

- No to je super! To je presne to co me neuveritelne stvalo, chci pozastavit hudbu protoze na me nekdo zacal mluvit, a nejde to. Maj to mit lepe vyresene, tak jako treba linux.
- 2 dny nez jsem na to prisel. Mas moznost bud nainstalovat proprietarni reseni (ktere stoji penize) nebo opensource reseni, ktere pouziva linux (ale to je na macu tezke rozbehat protoze musis nainstalovat tisic knihoven).
- Jak nove? Muj late 2013 to taky prejze umel, ale ve skutecnosti to neumel :)
- A nebo vyhod mac a kup si PC s linuxem, mnohem lepsi reseni :)

Jedna vec je na macboocich hodne dobra, maji vysokou cenu i po treba 2 letech. Ja jsem svuj prodal za skoro dve tretiny puvodni ceny, coz je super.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 29.10.2016, 00:41
Příspěvek #410


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8878
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




My credit card is ready http://www.apple.com/macbook-pro/ worship.gif worship.gif worship.gif


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slamb
příspěvek 29.10.2016, 10:56
Příspěvek #411


hřbitovní support
Ikona skupiny

Skupina: GP Support
Příspěvků: 6420
Registrován: 20.02.2005
Bydliště Praha
ID: 5109




my too, ale pro iphone, páč s tim androidem to je vážně za trest rolleyes.gif
podpora ze strany výrobce samozřejmě nulová a co předvádí komunita, to je hrůza thumbsdown.gif už dva měsíce nejsou schopný vyřešit ozvěnu, kterou tam má druhá strana při hovoru... nepovedlo se jim to na androidu 7 a evidentně se jim to nedaří ani na androidu 7.1, k tomu pořád nefunguje standardní google camera a stabilizace obrazu při nahrávání v UHD...
vzal bych pixel xl, ale za stejnou cenu jako u applu mám jenom 2 roky podporu, přitom na 4 roky starej iphone 5 taky teď vydali ios10, takže asi neni co řešit
na nějaký alternativní telefony s androidem už radši kašlu, protože nikdo jinej než google to prostě neaktualizuje a pokud jo, tak až s bůhvíjakym zpožděním nebo je ten systém zaprasenej různejma blbostma a stejně se tam musí dávat jinej
takže jestli je tu nějakej apple hater, nechť sepíše všechny důvody, proč je iphone na pytel, ať si to můžu ještě rozmyslet, popř. proč je lepší google pixel devil.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 29.10.2016, 14:46
Příspěvek #412


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8878
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




Nema AMOLED, quickcharge a headphone jack.


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Slamb
příspěvek 29.10.2016, 15:13
Příspěvek #413


hřbitovní support
Ikona skupiny

Skupina: GP Support
Příspěvků: 6420
Registrován: 20.02.2005
Bydliště Praha
ID: 5109




lcd bych za nějakou nevýhodu asi nepovažoval (navíc tohle má o něco širší gamut), quickcharge taky můžu postrádat, když oneplus 2 je snad nejpomalejc se nabíjející telefon na světě, a na jack je v balení redukce, takže pohoda
jinak nic zásadního? biggrin.gif si ho pudu vochmatat k zelený vobludě, jen tak předběžně


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mr.Dinoco
příspěvek 29.10.2016, 17:01
Příspěvek #414





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 115
Registrován: 10.09.2014
ID: 46604




QUOTE(A.l.i.3.n @ 29.10.2016, 15:46) *
Nema AMOLED, quickcharge a headphone jack.



AMOLED :D není potřeba když už tak si počkej na iPhone 8 nebo co to za rok bude, ten bude revoluční, měl by mít nový display.
HEADPHONE JACK :D Někdo to odstranit musel, odstranil ho ale první nějaký "čínský shit"(vím že iPhone je taky vyroben z číny, ale je to lepší výrobek než ten o kterém mluvím :D) a nikdo tolik "nehejtoval" že je pryč JACK a že to je nesmysl a další obludný zkázy. Nevím proč, ale ti co "hejtují" iPhone buď na něj nemají a nebo ho nikdy neměli od kamaráda v ruce. Bratránek "hejtoval" iPhone a dneska by k Androidu nepřešel.

Chci si koupit iP 7 Plus, ale kupovat si ho od operátora fakt nechci a ani přes internet. Vůbec jsem nenašel v iSetosu, iWantu nebo iStyl-u (kamenné obchody) 7Plusko 128GB. Pokud po vánocích nebude stále v prodeji tak si asi počkám na osmičku.

Příspěvek upravil Mr.Dinoco, 29.10.2016, 17:02.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 02.11.2016, 17:40
Příspěvek #415


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8878
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




QUOTE(Slamb @ 29.10.2016, 16:13) *
lcd bych za nějakou nevýhodu asi nepovažoval (navíc tohle má o něco širší gamut), quickcharge taky můžu postrádat, když oneplus 2 je snad nejpomalejc se nabíjející telefon na světě, a na jack je v balení redukce, takže pohoda
jinak nic zásadního? biggrin.gif si ho pudu vochmatat k zelený vobludě, jen tak předběžně

Někomu může vadit, že iOS se nedá přizpůsobit jako Android. To je ale jeden z důvodů, proč i po letech je iOS stabilní a nezasekané.

QUOTE
AMOLED :D není potřeba když už tak si počkej na iPhone 8 nebo co to za rok bude, ten bude revoluční, měl by mít nový display.

Always on display je docela dobrá věc. Menší spotřeba energie taky. Ale taky si myslim, že iPhone display je dostačující a lepší než u většiny smartphonů.

QUOTE
Chci si koupit iP 7 Plus, ale kupovat si ho od operátora fakt nechci a ani přes internet.

Proč ne přes net? Do 14 dnů ho můžeš vrátit bez udání důvodu.



--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 02.11.2016, 17:43
Příspěvek #416


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8878
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




Tak je doma, krasavec. Asi ho ale vymenim za touchbar verzi, az bude k dispozici :)



--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mr.Dinoco
příspěvek 03.11.2016, 17:44
Příspěvek #417





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 115
Registrován: 10.09.2014
ID: 46604






Always on display je docela dobrá věc. Menší spotřeba energie taky. Ale taky si myslim, že iPhone display je dostačující a lepší než u většiny smartphonů.


Proč ne přes net? Do 14 dnů ho můžeš vrátit bez udání důvodu.
[/quote]

Always on display je dobrá věc :) spotřeba energie je jasná když display vůbec nesvítí, ale svítí jen tam, kde se zobrazuje čas a další pičučinky. Nevím jak to je se spotřebou energie u těch nejnovějších a nejlepších displayů, ale určitě žerou taky dost :)

Koupa přes net: Je sice dobré, že ho vrátíš do 14 dnů, ale když už si něco kupuji, tak to chci a, né že to beru jen na test, to bych pak mohl dělat u všeho.

PS: závist ten nový MacMook thumbsup.gif Máš ten s dotykovým "displayem" ? biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 04.11.2016, 23:44
Příspěvek #418


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8878
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




No černá u nich znamená, že pixel vůbec nesvítí tzn černá je černější a nespotřebovává energii. U klasického LCD je vždycky celý display podsvícený, takže žere pořád stejně a černá není uplně černá, protože to světlo stejně trochu uniká.

MacBooky s Touch Barem ™ se ještě nedaj koupit. Až za cca měsíc. Za týden asi vrátím tenhle a počkám na tu lepší verzi ... i když jsem ještě chtěl vyzkoušet Dell XPS 13"


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
A.l.i.3.n
příspěvek 05.12.2016, 14:32
Příspěvek #419


Om ňom ňom ...


Skupina: Uživatel
Příspěvků: 8878
Registrován: 19.11.2003
ID: 516




Fuj, zkoušel jsem pracovat na Windows a je to pořád nepoužitelné :D

TouchBar je cool, ale nemít fyzický ESC občas trochu prudí. Snad si zvyknu (mám ho teprv den)


--------------------
- dope
Go to the top of the page
 
+Quote Post
L.T.Sm@sh
příspěvek 20.12.2016, 00:50
Příspěvek #420





Skupina: Uživatel
Příspěvků: 1066
Registrován: 07.12.2009
Bydliště Tábor
ID: 32815




Jéje, zase mě ten skvělý a nejlepší Apple zlobí. Asi nebude tak skvělý a nejlepší, jak vidno. :-D :-P

Problém je v tom, že mi u Imacu bezdůvodně přestala pracovat bluetooth apple klávesnice. Nešlo se k ní ani připojit. Nu, odstranil jsem ji tedy ze seznamu nalezených zařízení, ale jakmile se ji pokouším přidat znovu, tak má bluetooth problémy ji najít a když se mu to přeci jen nakonec podaří, tak se s ní nedokáže spárovat. Ta klávesnice při spárování zkrátka svítí a nikoli bliká, jak by správně asi měla. Prostě se tváří, že je spárovaná, což není. Zkusil jsem tedy ještě restartoval bluetooth modul do továrního režimu za pomoci alt+shift - ladění - resetování bluetooth modulu. Dokonce jsem i restartoval řadiče pro správu SMC, ale výsledek je tristní. Skvělý apple výrobek se nadále nedaří zprovoznit. Přitom mám i trackpad a ten funguje (avšak nemohu si rejpnout a musím konstatovat, že skvělému apple trackpadu se neustále vybíjejí baterie, i když ho nepoužívám :-)). Nicméně i ten jsem zkusil jen tak na zkoušku odstranit a přidat znovu a kontrolka na něm blikala a trackpad se normálně spároval. Možná se nabízí odpověď "Jsi debil, třeba je rozbitá klávesnice." No jo, jenže na jiném počítači, konkrétně na Macbooku, se klávesnice spárovala, i když prý s nějakými problémy. Ještě bych dodal, že na Imacu mám kromě OS X nainstalovaný i Windows 7 a tam též přestala ta klávesnice fungovat (tam to začalo) a nejde přidat.

Táááák! A co teď s tím? Hlavolamu záhada. :-P

Příspěvek upravil L.T.Sm@sh, 20.12.2016, 01:02.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

28 Stran(y): V  « < 26 27 28
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Uživatel(é/ů) pročítá toto téma (1 neregistrovaných a 0 anonymních uživatelů)
0 registrovaní:

 



RSS Lo-Fi verze Dnes je: 25.11.17 - 04:49
Darkness Skin by Danellis. Converted by New Horizon Skins.
Toplist